FOUR PAWS/ARCA Хиляди трупове на овце могат да залеят плажовете по

...
FOUR PAWS/ARCA
Хиляди трупове на овце могат да залеят плажовете по
Коментари Харесай

Хиляди трупове на овце идват към нашите плажове

 FOUR PAWS/ARCA Хиляди трупове на овце могат да залеят плажовете по българското Черноморие.

В началото на седмицата транспортен съд с над 14 000 животни на борда се прекатурна в Черно море, близо до румънското пристанище Мидия, наоколо до град Констанца. Съвсем малко от животните са избавени, а останалите се давят. Според локалните медии течението може да отнесе труповете до нашите територии.

" Възможно е труповете на овцете да бъдат изхвърлени на нашите крайбрежия. Течението в действителност е от север на юг, т.е. от Румъния идва към България. Намерените преди време опиати край Шабла се появиха по същия метод, нееднократно сме намирали и трупове на крави. Конкретно за този случай не мога да разясня изрично какво тъкмо ще се случи, тъй като нямам цялостна информация. Всичко зависи от скоростта на румънските управляващи. Ако съумеят да приберат издавените овце, те няма да стигнат до нас ", разяснява пред " България Днес " проф. Снежанка Мончева, шеф на Института по океанология във Варна.

Потъващият транспортен съд плава под флага на Република Палау, островна страна в Тихия океан. Товарът е предопределен за Саудитска Арабия, за където Румъния постоянно изнася огромен брой живи овце. След случая румънските управляващи стартират избавителна акция, която продължава и сега. Спасителите се връщат още веднъж и още веднъж в отчасти наводнения кулоар на товарния кораб макар жестоката отмалялост и изтощението, тъй като знаят, че на борда има към момента живи животни. По последни данни от 14 000 са избавени 119 овце. Всички животни са в сигурност, във плантация, благосъстоятелност на румънското държавно управление, където се лекуват пострадванията им.

Една от версиите за случая е претоварване на кораба. Местните медии допускат, че животните на борда не са били отмерено разпределени, по тази причина корабът се е наклонил на една страна. Ветеринарите, направлявали товаренето, акцентират, че животните са имали задоволително пространство, храна и вода. До изясняване на случая Румъния стопира износа на живи животни по море.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР