Фоторепортери в Гърция обвиниха най-голямата социална мрежа Facebook в цензура,

...
Фоторепортери в Гърция обвиниха най-голямата социална мрежа Facebook в цензура,
Коментари Харесай

Фейсбук обвинен в цензура в отразяването на гладна стачка в Гърция

Фоторепортери в Гърция упрекнаха най-голямата обществена мрежа Фейсбук в цензура, откакто фотоси на митинг в поддръжка на хвърлен в пандиза крайноляв наемен палач, който организира гладна стачка, бяха отстранени от профила им с предизвестия за прекъсване, осведоми " Франс прес ".

Здравето на Димитрис Куфодинас, който излежава голям брой доживотни присъди, се утежни внезапно след 53-дневна гладна стачка, с цел да бъде трансфериран от строго охраняван затвор в различен, с цел да бъде покрай фамилията си.

Фейсбук настоя, че изявленията за Куфодинас " опонират на нашите стандарти за рискови лица и организации ", защото те се опитвали да заобикалят промотирането на терористи или екстремисти.

Най-малко трима фотографи стачкуваха против решението на Фейсбук да отстрани направените от тях фотоси на към 3000 души, които стачкуваха в Атина в понеделник, с цел да изискат освобождението му.

" Фейсбук отстрани поста ми поради нарушение на изискванията на общността ", сподели Татяна Болари, която работи за гръцката фото организация Eurokinissi, на страницата си във Фейсбук във вторник.

" И по този начин, този митинг НЕ се случи... НЕ БЯХ там и НИКОЙ различен не беше ", сподели тя саркастично.

Лефтерис Парцалис, свободна специалност, съобщи, че му е неразрешено да разгласява онлайн в продължение на месец, откакто е качил фотоси от демонстрацията в понеделник.

Той съобщи, че Фейсбук " е цензурирал обява, описваща случилото се по улиците на Атина през вчерашния ден, а не обява, изразяваща поддръжка на никого ".

" Хиляди хора се събраха и стачкуваха спокойно ", сподели той.

Мариос Лолос, фотограф от китайската организация Синхуа, сподели, че личните му фотоси също са били отстранени.

Изтъкнатият юрист по правата на индивида Танасис Кампагианис, който взе участие в митингите, предишния месец съобщи, че Фейсбук също е наложил ограничавания върху акаунта му.

Куфодинас, някогашен основен палач на несъществуващата група от извънредно левицата от 17 ноември, желае пренасяне от непоколебим затвор в Централна Гърция в пандиза Коридалос в Атина.

Затворникът, който излежава голям брой доживотни присъди за единадесет убийства, гладува от януари и здравето му е в сериозно положение.

През последните седмици поддръжниците на Куфодинас проведоха няколко митинга и вандализираха министерски кабинети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР