Фотофиниш лиши юношите на ЦСКА от титлата в Елитната юношеска

...
Фотофиниш лиши юношите на ЦСКА от титлата в Елитната юношеска
Коментари Харесай

Фотофиниш лиши ЦСКА U17 от титлата

Фотофиниш лиши юношите на ЦСКА от купата в Елитната юношеска група до 17 години.

Възпитаниците на треньора Румен Трифонов приключиха сезона с еднакъв брой точки (72) с съперника си Лудогорец, само че индикаторите в директните дуели дадоха минималното преимущество на разградчани.

Червените гении направиха извънредно мощна пролет, успявайки да стопят изоставането от върха от 5 точки. С отлична игра и необикновен рейд те реализираха 14 победи в 15 срещи, като единствената им загуба бе след много противоречиво и незаслужено съдийство на Герена. След този дуел треньорът бе осъден за 6 срещи поради изразеното си отвращение от съдийските отсъждания.

Радващ е фактът, че момчета като Алекс Божев и Росен Маринов бяха съществени фигури в националния отбор по време на присъединяване им на Европейското състезание в Израел. Двамата, дружно с Росен Божинов и капитанът Наско Цеков заслужиха с качествата си да бъдат част от представителния отбор на армейците и през по-голямата част от сезона се подготвяха с мъжете на Панчарево. Нападателят Георги Димитров пък се отличи като един от водещите голмайстори в Елитната група, записвайки в актива си 21 попадения.

С вицешампионско отличие завърши шампионата и за набор 2007 в Елитната юношеска група до 15 години. Възпитаниците на треньора Ивайло Станев бяха до последната среща в борбата за върха, само че в последна сметка единствено 2 точки не им доближиха да ликуват като първенци. Кадрови проблеми с травми и изключително пресилените санкции по отчет на съществени футболисти (от 3 до 6 мача) след срещата с Ботев в Пловдив не разрешиха на отбора да вземе максимума точки в няколко срещи в средата на полусезона. Армейците са с най-резултатното нахлуване, отбелязало 98 попадения в 30 мача, а като главен голмайстор се прояви Илия Димитров, разписал се 26 пъти. В разследване на положителните си игри няколко момчета получиха повиквателни за националния отбор – Божидар Петров, Юлиян Гилов, Тарек Жензарли, Виторио Шотев, Васил Каймаканов, Томи Тодоров.

В Елитната юношеска група до 19 години, групировката водена от треньора Добромир Митов завоюва бронзовите медали.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР