Фондация Пловдив 2019“ и Община Пловдив канят гражданите и гостите

...
Фондация Пловдив 2019“ и Община Пловдив канят гражданите и гостите
Коментари Харесай

Ето как ще отбележим 4 години от обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата

Фондация " Пловдив 2019 “ и Община Пловдив канят жителите и гостите на Пловдив на празненство по случай четвъртата годишнина от спечелването на влиятелната купа Европейска столица на културата. На празничното събитие ще бъде показана и програмата на града за идната година с най-важните акценти и благоприятни условия за вълнуващо културно прекарване. Програмата на тържеството е целодневна, ориентирана е към всички възрасти и публики, стартира в 10.00 часа и приключва в 23.00 ч. 

Детска стратегия  

10.00 - 13.00 ч. 

Еднодневен фест на игрите – " Челик фест “  гостува в " Дондуковата градина “ (зад Природонаучния музей) в Пловдив с обичаните на генерации деца:  Двама са малко, трима са много;  Оракуле-боракуле;  Капитане, капитане?;  Кральо, портальо и още доста други. Участието в игрите е гратис. 

Семейна стратегия  

11.00 - 19.00 ч. 

Музикална сцена I /11.00 - 14.00 ч./

Открита сцена пред Община Пловдив с музикална стратегия  

Музикални балкони /15.00 - 19.00 ч./ 

Любимата пешеходна улица на Пловдив ще се трансформира в място за следобедна симфонична разходка, с помощта на Държавна опера - Пловдив. Прекрасните балкони по Главната ще оживеят с обичана класическа музика. 

15:00 - 15:20 ч. Балкон против Сладоледена къща Афредо

15:40 - 16:00 ч. Балкон Община Пловдив

16:20 - 16:40 ч. Балкон  Драматичен спектакъл - Пловдив

17:00 - 17:20 ч. Балкон против стълбите на Каменица

17:40 - 18:00 ч. Балкон " Дарис “

18:20 - 18:40 ч. Балкон площад " Джумая “ 

Музикални рейсове  

16.00 - 17.00 ч.

От четирите направления на града към центъра ще има рейс, в който пътуващите ще могат да се насладят на виртуозното осъществяване на музикант от оркестър " Брестовица “. От регион " Тракия “ през " Кючук Париж “ и " Кършияка “, до " Смирненски “. 

Музикална сцена II  

17.00 - 18.30 ч. 

Открита сцена пред Община Пловдив с музикална стратегия – Концерт на Стенли LIVE  с присъединяване на Иво Чалъков-китара; Стефан Попов-ударни; Димитър Ковачев Фънки- бас китара. 

Вечерна програма 

19.00 - 20.00  ч. 

Представяне на програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 

На гала в залата на Драматичен спектакъл – Пловдив ще бъдат показани главните стъпки от историята на самодейността, хората, взели участие в нейната реализация, сегашния екип, който работи по плана, както и календара от основни събития за 2019 година. Събитието е дело на режисьора Крис Болдуин и се осъществя с присъединяване на композитора Мирослав Турийски, танцьорите от " Линди Хоп България “, хореографията на Яница Атанасова, брас-бенд музикантите - Венелин Георгиев /саксофон/, Дарин Иванов /тромпет/, Благой Гешев /тромбон/, Ценко Мелин /туба/, Александър Леков /бас/ и Кристиан Желев /ударни/, струнен квартет от Държавна Опера – Пловдив: Добрина Николова, Зафирка Ангелова, Татяна Филипова, Антоанета Ряхова, Яшко Аргиров и оркестър " Брестовица “, Народните певици от Неделино - Деница Гочева и Снежана Кисьова, представящи фамозния родопски двуглас, и едни от най-хубавите образни актьори в Пловдив - студиата " Пункт “, " СенсЛаб “ и Камен Савов.             

Спектакълът е с предложения и ще се излъчва в действително време онлайн на следния линк: http://bit.ly/Plovdiv2019youtube, както и на екран на сцената пред Община Пловдив с превод на британски език.  

21.00 - 23.00 ч.  

" 100 дни до началото " - Мапинг на постройката на ул. " Райко Даскалов “ 2 

Пловдив е прочут със специфичните си и неповторими часовници - кулата на Дановия рид, слънчевият часовник на Джумая джамия, емблематичният часовник на пощата и този в сърцето на града, в купола над " Пловдив 2019 ". Той работи тъкмо и безотказно, с помощта на пловдивчанина Георги Долчинков. С този часовник публично стартира отброяването на 100-те дни до началото на Европейска столица на културата - Пловдив 2019.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР