ФК Витоша (Бистрица) и ПФК Локомотив Пловдив излязоха с остра

...
ФК Витоша (Бистрица) и ПФК Локомотив Пловдив излязоха с остра
Коментари Харесай

ФК Витоша и ПФК Локомотив Пловдив с остра позиция срещу промените в Закона за хазарта

ФК Витоша (Бистрица) и ПФК Локомотив Пловдив излязоха с остра позиция против измененията в Закона за хазарта.

Уважаеми последователи и фенове на футбола в България и в частност на ФК Витоша (Бистрица), Бихме желали да изразим следната позиция във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за
хазарта, № 054-01-50, импортиран в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов.

В законопроекта се предлага основаване на ал.4 в чл.4, която най-общо казано би довела до затварянето на всички игрални зали и до прекратяването на тяхната активност. Всички ние знаем, че уредниците на
хазартни игри са съществени рекламодатели и спонсори на българските спортни клубове, както е и в тази ситуация с нашия клуб.

Бюджетната комисия отхвърли законопроекта за
хазарта на Валери Симеонов

Предоставените спонсорски средства са от значително значение за нашия клуб и без тях, поддържането на спортната база, постигането на резултати и като цяло фунционирането на клуба са съществено застрашени. Тази редакция на закона неизбежно ще докара до прекъсване на приходите за клуба от главния спонсор, което ще сложи под въпросителна цялостната му прехрана, футблоситите и нашето бъдеще. В случай, че се стигне до лишаването ни от тези средства за нас ще зародят съществени терзания за нашето битие.

Витоша (Бистрица) е един от главните футболни клубове в гр. София с над 200 деца в своята академия. В последните 4 години първия ни отбор е част от професионалния футбол, като от 2017г. сме част от Първа професионална футболна лига. През идната година за първи път ще имаме два тима в елитните младежки групи на България. Искрено се надяваме, законопроектът да бъде преразгледан в частта, която слага съществуването ни под въпрос.

Във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за
хазарта, номер 054-01-50, импортиран в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов управлението на ПФК Локомотив Пловдив показва следната позиция: В наредбата на параграф 1 на законопроекта се предлага основаване на алинея 4 и член 4 от Закона за хазарта, според която хазартни игри в игрално казино и/или игри с игрални автомати се провеждат единствено в хотели с категория пет звезди, в курортни комплекси и обитаеми места според приложението към закона, както и в територии и обитаеми места, отстоящи на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранично-пропусквателни пунктове.

Приемането на тази наредба би довело до затварянето на всички игрални зали и надлежно до преустановяването на тяхната активност. Всеизвестно е, че уредниците на
хазартни игри са съществени рекламодатели и спонсори на доста български спортни клубове, включително и на ПФК Локомотив Пловдив.

Предоставените от страна на хазартните уредници по отношение на рекламните и спонсорски контракти средства са наложителен детайл за съществуването на клуба, поддържане на спортната база и за реализиране на високи противоречиви резултати от страна на спортистите ни. Тази редакция на Закона за
хазарта неимоверно ще докара до прекъсване на приходите за клуба от главния източник на средства. Отпадане на тези доход слага под въпрос издръжката на клуба, спортистите му и респективно неговото бъдещо битие. В случай, че се допусне лишаването ни от тези средства за нас пораждат съществени терзания за бъдещето на спортния ни клуб.

През миналата 2019 година Локомотив победи с Купата на България, игра край за Суперкупата и остави чудесно усещане с изявите си в Лига Европа против Спартак (Търнава) и Страсбург. През тази година “черно-белите” имат късмет да защитят Купата и да играят още веднъж на европейската сцена. За Футболист №1 на България за 2019 пък бе определен капитанът на Локомотив Димитър Илиев. Надяваме се, че законопроектът ще бъде преразгледан и ще бъде взето вярното решение в името на българския спорт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР