Фишинг атака заложи клопка на стотици потребители на електронна поща

...
Фишинг атака заложи клопка на стотици потребители на електронна поща
Коментари Харесай

Очите на 4! Фишинг атака залага клопка по празниците

Фишинг офанзива заложи клопка на стотици консуматори на е-поща в разгара на онлайн покупки и доставки преди коледните празници. Имейл от името на „ Български пощи “  ЕАД известява за недоставена пратка, като на получателя се изяснява, че повода е в неакуратен адрес. От него се желае да последва линк, с цел да го поправя. Посочено е още, че това може да докара до в допълнение таксуване.

Имейли с сходно наличие не са изпращани от „ Български пощи “, разяснява Дора Цветкова, експерт по връзки с обществеността на компанията. „ Български пощи “ не изисква персонални данни и номера на кредитни карти, всички заплащания се правят на каса, изясни тя. И добави, че в последните две години от време на време се появяват фишинг известия, в които е забъркано името на сдружението.



Тази пролет в интернет пространството още веднъж бе публикувана и лъжлива скица за събиране на чувствителни персонални данни. Фалшивото рекламно известие тогава гласеше, че на лотария на алегорични цени се разиграват артикули от недоставени колета на клиенти на сдружението.

„ Български пощи “ не организират анкети и игри, които не са оповестени на формалната страница на сдружението, и при никакви мотиви не изискват персонални данни от банкова карта, безапелационни са оттова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР