Фиорентина направи пълен обрат над Рома и надделя с 2:1

...
Фиорентина направи пълен обрат над Рома и надделя с 2:1
Коментари Харесай

Фиорентина осъществи пълен обрат срещу Рома в рамките на няколко минути в края и окончателно изгори надеждите им за ШЛ

Фиорентина направи цялостен поврат над Рома и надви с 2:1 в мач 37-ия предпоследен кръг в Серия А. “Вълците ” изиграха чудесно първо полувреме, когато бяха по-добрият отбор и освен поведоха с попадение на Стефан Ел Шаарауй (11’), само че и пропуснаха още няколко положителни полжения. Домакините обаче подвигнаха оборотите и се показаха много по-добре през второто полувреме, когато и реализираха цялостен поврат единствено в границите на няколко минути с голове на Лука Йович (85’) и Жонатан Иконе (88’).

Играчите на Жозе Моуриньо поведоха още в 12-ата минута, когато Ел Шаарауй проби чудесно отляво, центрира към Солбакен, а той му върна с глава и Фараона от близко нямаше проблем да открие резултата пред опразнената врата. Домакините можеха да отговорят уместно, само че след хубаво центриране към задна греда Алфред Дънкан и Джереми Иконе си попречиха да насочат рисков удар.

“Вълците ” бяха покрай удвояване на преднината си в 25-ата минута, когато отлична офанзива през центъра стигна до откъсналия се от задна позиция Жоржиньо Вайналдум, той бе блокиран от Серофолини. топката обаче отиде към Солбакен, който не се поколеба да стреля, само че този път самоотвержена интервенция на Лукас Мартинес Куарта предотврати попадението на по-малко от метър от голлинията.

В добавеното време гостите от столицата имаха още два отлични шанса да вкарат второ попадение. Първо Микеле Черофолини трябваше да отразява прекрасен удар на Стефан Ел Шаарауй, а малко по-късно още веднъж той се намеси добре и след удар на Белоти.

Втората част стартира с напън на домакините, които можеха да получат дузпа за игра с ръка на Манчини в наказателното поле още в самото начало, само че реферът сподели, че играта би трябвало да продължи. Десетина минути след началото на втората част играчите на Фиорентина пропуснаха добър късмет да изравнят резултата след корнер, само че ударът на Лука Йович бе блокиран. Домакините имаха съществени искания за дузпа в 83-ата минута, само че те не бяха почетени от рефера.

Играчите на Винченцо Италиано стигнаха до равенството пет минути преди края на постоянното време на дуела, когато центриране в наказателното поле бе засечено от Роналдо Мандрагора, който пък продължи към Йович и сърбина от близко направи 1:1. Футболистите на Фиорентинана реализираха цялостен поврат незабавно след подновяването на играта след нов добър пробив отляво приключил с центриране на задна греда, там неподготвената защита на Рома не съумя да почисти, кълбото стигна до резервата Куаме, а той единствено прати паралелно към Иконе, който се разписа за 2:1.

С тази загуба Рома дефинитивно се елементарни с всички шансове и очаквания за класиране в Шампионската лига, откакто към този момент изостава на цели четири точки от четвъртия Милан. " Вълците " обаче въпреки всичко могат да осъществят класиране в ШЛ, в случай че съумеят да завоюват финала в Лигата Европа против Севиля. Фиорентина пък е на деветото място с 53 пункта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР