Финландия бе обявена за страната с най-щастливо население за шеста

...
Финландия бе обявена за страната с най-щастливо население за шеста
Коментари Харесай

На кое място е България в световна класация за щастието?

Финландия бе оповестена за страната с най-щастливо население за шеста поредна година от Световния отчет за щастието, оповестен през днешния ден, съобщи ДПА. България е на 77-мо място в класацията, сочат данните от отчета.

Докладът, който преглежда въздействието от рецесията с ковид върху благоденствието на хората, се сформира годишно от учени в Съединени американски щати, базирайки се на данни от изследвания на института " Галъп ".

Според отчета след щастливите финландци се подреждат жителите на Дания, Исландия, Израел, Нидерландия, Швеция, Норвегия, Швейцария, Люксембург и Нова Зеландия.

Австрия и Австралия са надлежно на 11-а и 12-а позиция, до момента в който Германия е на 16-о място, което е с две позиции по-надолу в класацията по отношение на предходната година.Разкъсаните от война Афганистан и Ливан остават двете най-нещастни страни в изследването.

Оценката на щастието на хората е останала " удивително устойчива “ макар пандемията от новия ковид, като международните междинни стойности, регистрирани в интервала от 2020 година до 2022 година са толкоз високи, колкото са били в годините преди пандемията от 2017 - 2019 година, означават откривателите.

България е на 77-о място в тазгодишния отчет, което е с осем позиции по-високо в класацията спрямо предходната година и с единадесет спрямо отчета отпреди две години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР