Finder, британска финтех компания, проведе цялостно проучване, основано на прозренията

...
Finder, британска финтех компания, проведе цялостно проучване, основано на прозренията
Коментари Харесай

От спад до $20,000 до изкачване до $200,000: какви са прогнозите за Биткойн за 2024 г.?

Finder, английска финтех компания, организира изцяло изследване, учредено на прозренията на 40 специалисти от крипто промишлеността, по отношение на евентуалното показване на Биткойн до 2030 година

Констатациите сочат, че през 2024 година Биткойн може да доближи междинен връх от $87,875, като някои специалисти даже предвиждат нанагорнище до $200,000. От друга страна, отчетът допуска и евентуален спад, като междинната планирана най-ниска цена на Биткойн до края на 2024 година се прави оценка на $35,734, а някои песимистични прогнози доближават до $20,000.

Кои фактори могат да доведат до внезапно повишение на цената на Биткойн през 2024 година?

Повече от половината от интервюираните специалисти чакат покачване на цената след " халвинг събитието на BTC ", планувано за април 2024 година Това събитие, което се случва на всеки няколко години, включва понижаване на половина на възнаграждението за рандеман на транзакции с Биткойн, което дейно понижава предлагането и нормално води до по-високи цени.

Почти половината от интервюираните (47%) плануват Биткойн да доближи нов исторически връх шест месеца след събитието. Кадан Стаделман, основен механически шеф на блокчейн платформата Komodo, посочи възходящия интерес от страна на огромни компании и институционални вложители като евентуален катализатор за нараснало търсене.

Освен това неотдавнашното утвърждение на 11 Биткойн ETF-а от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати се чака да притегли повече купувачи на пазара, улеснявайки по-лесния достъп на самостоятелните вложители до търговия с капиталови фондове, свързани с Биткойн, на американските фондови тържища.

Очакваното понижаване на исторически високия референтен лихвен % от Федералния запас на Съединени американски щати може да влее спомагателна ликвидност в Биткойн, което евентуално да подтиква повишението на цената му. Някои специалисти обаче, като Джон Хокинс от Университета в Канбера, остават внимателни, разглеждайки криптовалутата като умозрителен балон с непредсказуеми резултати, написа cryptodnes.bg. 

Поглеждайки напред към 2030 година, евентуалната траектория на BTC е поразителна, като прогнозите сочат нанагорнище до $122,688 през 2025 година и зашеметяващите $366,935 до 2030 година Независимо от това, пресечената междинна стойност, статистическа мярка за централна наклонност, слага предстоящата цена на почти $220,708 до 2030 година

Въпреки оптимизма е значимо да се признаят рисковете, свързани с вложенията в криптовалути. Докато 58% от участниците в полемиката се застъпват за закупуване на BTC в този момент, 38% поучават да се държи, а 5% оферират да се продава.

Забележително е, че криптовалутите нямат регулация в Обединеното кралство и вложителите би трябвало да са наясно с неналичието на отбрана от структури като Финансовия омбудсман или Схемата за компенсиране на финансовите услуги.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР