Финансовият министър Асен Василев даде подробности за допълнителния списък с

...
Финансовият министър Асен Василев даде подробности за допълнителния списък с
Коментари Харесай

Министър Василев: Трябва да се идентифицират всички юридически лица по "Магнитски"

Финансовият министър Асен Василев даде детайлности за спомагателния лист с компании по закона " Магнитски ", който през вчерашния ден беше оповестен от финансовото министерство.

В решението на Министерски съвет ясно е записано, че би трябвало да се разпознават всички юридически лица в листата на компании, свързани със глобените по " Магнитски ". Това изясни на брифинг финансовият министър Асен Василев.

Кои държавни компании имат съгласуваност с общо 64-те в оповестения лист е един от най-важните въпроси, който сега се ревизира от ведомството.

От всички министерства са дадени инструкции за всички предприятия с над 50% държавно присъединяване да огледат съществуващите контракти и взаимовръзки, към момента нямаме противоположна връзка, посочи министър Василев.

Днес беше признато разпореждане за реда и метода за разпределяне на държавна помощ на туроператорите, което ще даде сигурност в бизнеса и ще обезпечи успокоение на потребителите на туристически пакети в България, заяви зам.-министърът на туризма Даниела Стоева.

Това е втора част от плануваната сума в размер на 51 милиона лв., над 16 милиона сега е остатъчната сума, които ще бъдат разпределени сред фирмите, които към момента дължат пари на крайните консуматори, посочи Стоева.

Стартираме процедурата по приемане на документите на 1 юли, добави зам.-министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР