Финансовата рамка бе представена днес от кмета на общината д-р

...
Финансовата рамка бе представена днес от кмета на общината д-р
Коментари Харесай

35 млн.лв. ще е бюджетът на Приморско за 2023 г., показва, че общината е финансово независима

Финансовата рамка бе показана през днешния ден от кмета на общината доктор Димитър Германов и екипа му на обществено разискване

Местната администрация в Приморско показа главните параметри на проектобюджета си за актуалната година на извършено обществено разискване. Общата му рамка е в размер на 35 146 442 лв.. Заложените лични доходи са близо 15 млн. лв., което е явен индикатор за финансовата автономия на общината и през настоящата година, уточни при представянето кметът на Община Приморско доктор Димитър Германов. Над 13,5 млн. лв. са планувани от прехвърляния и други доходи, стана известно от думите му.

Предвидените финансови разноски със лични средства са в размер на съвсем 11 млн. лв.. като e заложено и привличане на средства от европейските фондове, с които размерът ще доближи общо 14 771 450 лв..

" Това ще обезпечи реализирането на значими планове за развиването на Община Приморско. Предстои реализацията на редица поправки на пътна и ВиК инфраструктура, брегоукрепване на река " Дяволска ", създаване на спортна площадка в Приморско и други инфраструктурни обекти ", уточни Германов.

За перото " Социалното обезпечаване, подкрепяне и грижа " са обезпечени 1 738 468 лв., а за просвета, спорт, почивни действия и религиозно дело над 1,5 млн. лв.. От пресцентъра на общинската администрация прецизираха, че е планувано и финансово застраховане на просветителната сфера и грижата за подрастващите, в това число безвъзмездни детски градини, чуждоезиково образование и обезпечаване на храна за деца до 3-годишна възраст, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР