Финансистът на Левски Венцислав Димитров взе участие , на която

...
Финансистът на Левски Венцислав Димитров взе участие , на която
Коментари Харесай

Финансистът на Левски: Нямаме договор за управление със спонсора

Финансистът на Левски Венцислав Димитров взе присъединяване, на която бяха разисквани проблемите в " Синия клуб " напоследък.

Пред медиите Димитров отбрани думите на Сираков, че той няма контракт за ръководство с генералния спонсор на Левски, защото това би било в нарушаване на разпоредбите на УЕФА и също така удостовери, че спонсорът има съществена заслуга за това да бъде понижена дупката в бюджета на " сините ".

" Аз не съм оратор, приказвам с числа и обстоятелства. В публичното схващане битува мнението, че имаме контракт за ръководство с генералния спонсор, само че това не е по този начин. Не е подобен контракт, тъй като би било нарушаване на разпоредбите на УЕФА. В този контракт написа, че Левски желае да направи организация, а дъщерната компания на спонсора " районен съд Консулт " има нужните средства да помогне и може да предложи член в Управителни съвет на клуба. От края на септември тази компания няма представител в Левски. Тя може да предлага, да дава мнение, само че това не значи, че клубът е задължен да се съобрази с това мнение ", стартира финансистът на Левски

" Дупка в бюджета постоянно е имало, само че преди беше 2 милиона годишно, в този момент е малко. Това е с помощта на спонсора и на почитателите. Скоро ще излезе годишният финансов доклад за 2022 година, прясно удостоверен от инспекторите. Загубата e 1 750 000 лв.. Дупката за година и половина е мощна понижена, задачата е да стане 0 и да излезем от горната страна ", добави още той.

Венцислав Димитров разкри и каква е действителната сума, която Левски е получил от спонсора, както и какви са отговорностите на клуба за получената помощ.

" Спонсорът излезе с информация, че е дал 2 милиона лв. посредством свои компании. Отделно спонсорът е дал 7-8, а може и 9 милиона. Левски има да дава на спонсора 750 хиляди лв.. Нелогично е в контракта да няма насрещно заплащане. Данъчните могат да дойдат и да попитат за какво клубът не е платил нищо за осъществени услуги. Тези фактури имат отминалост и в случай че 5 години не ги изискат – готово, влизат като облага на клуба и загуба на компанията ", посочи Димитров.

Финансистът на Левски показа още, че към този момент някогашния старши треньор на отбора Станимир Стоилов е работил без заплата в първите няколко месеца след завръщането си на " Герена " през септември 2021-а година.

" Последната заплата на Стоилов не е платена, само че тя е с падеж 20-и април и ще му бъде платена другата седмица. Той пристигна на работа през септември и работи без заплата до януари или февруари. Тогава ни преведоха милион в задатък от спонсора, с цел да почистим тъкмо тези отговорности. Стоилов постоянно е знаел, че ще си вземе парите ", сподели Венцислав Димитров.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР