Финансиране до 100% при лизинг на земеделска земя, без самоучастие,

...
Финансиране до 100% при лизинг на земеделска земя, без самоучастие,
Коментари Харесай

Агрион Финанс отпуска до 100% финансиране при лизинг на земя

Финансиране до 100% при лизинг на земеделска земя, без самоучастие, обезпечава кредитиращата компания „ Агрион Финанс “. Това е съществено облекчение за земеделските производители, които имат опция да купят парцели, без това да наруши финансовото им обмисляне. От сдружението обясниха, че оценката за парцела се прави от специалистите на „ Агрион “ и е безусловно безвъзмездна. Ако тя съответствува с цената на имота, фермерът не дължи първична вноска, а непосредствено стартира да погасява лизингови вноски.

„ Компанията може да обезпечи лизингово финансиране по избор на клиента, като обезпечението е земеделска земя, а погасителният проект е според от характерните потребности на лизингополучателя “, споделиха от „ Агрион Финанс “. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.

Компанията предлага също по този начин и заеми на преференциални условия, като обезпечението е земеделска земя или други недвижими парцели. Специализираният заем за оборотни средства е с гратисен интервал от 12 месеца, като обезпеченото финансиране е до 80% от размера на пазарната оценка на земеделската земя, като оценката се прави изцяло гратис от „ Агрион “. Не се събират такси за кандидатстване и разглеждане на документи, не се изискват спомагателни застраховки в интерес на кредитодателя, няма и условие за поръчители или съдлъжници. Компанията няма ограничавания за бранша, в който работи земеделският производител. Подобни са изискванията и на универсалния ипотечен заем, където минималният размер на заема е 10 хиляди лева а срокът за погасяване е до 15 години. Погасителният проект се изготвя по отношение на характерните потребности на земеделския производител. За записаните аграрни производители и юридическите лица не се изисква кредитна история на кредитополучателя и обстоен бизнес проект, каквито са наложителните условия на другите кредитни институции. Информация за цялостните условия на заемите на „ Агрион Финанс “ може да бъде открита на уеб страницата на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

„ Целта ни е оптимално да облекчим дребните и междинни производители и притежателите на земя, които постоянно не могат да отговорят на високите условия на другите кредитни институции “, споделиха от „ Агрион Финанс “. Според специалисти по кредитиране едно от сериозните преимущества на компанията, е че не се изисква прекачване на сметки. Това е съществено облекчение за земеделските производители, защото останалите кредитни институции имат наложително изискване паричните потоци да са в съответната банка. Компанията предлага и безвъзмезден онлайн достъп за следене на параметрите на заема. Облекчение е и безплатното уведомяване за дължимите заплащания.

Проучване на „ Агрион Финанс “ демонстрира, че всеки четвърти притежател на земя е имал потребност от в допълнение финансиране през последната година, а над 200 хиляди души са изтеглили заем. Компанията регистрира тройно нарастване на настояванията за разпределяне на заем през септември по отношение на месец по-рано.

Основната причина са проливните дъждове и локалните градушки през лятото, които утежниха качеството на селскостопанската продукция. Това изправя фермерите пред съществени провокации, защото по-голямата част от продукцията не е застрахована. Земеделските производители всеобщо изследват пазара за преференциални заеми, с които да обезпечат бизнеса си. Голяма част от тях се насочват към различни кредитиращи сдружения, защото процедурата за кандидатстване е оптимално облекчена, а периодите за разпределяне на заем са доста съкратени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР