Финалистът от 2017 година Стивън Магуайър не можа да се

...
Финалистът от 2017 година Стивън Магуайър не можа да се
Коментари Харесай

Магуайър загуби в Рига, но се завърна в топ 16

Финалистът от 2017 година Стивън Магуайър не можа да се класира за втори следващ път за дуела за купата в Рига Мастърс, отстъпвайки с 1:5 на Джак Лисовски в полуфиналите на първия за сезон 2018/19 ранкинг шампионат по снукър.

Магуайър нямаше отговор на светкавичните решения на масата на Лисовски и трябваше да загуби изрично, само че въпреки всичко напуща столицата на Латвия с усмивка на разположение. Той завоюва 15 хиляди паунда от наградния фонд, които му разрешиха да усили актива си на 306 025 и да се завърне на 16-о място в предварителната международна класация.

2017 Riga runner-up Stephen Maguire is one step closer to another shot at the title, as he beats Kyren Wilson 4-2 for the semi finals. The win also puts Maguire back into the world's provisional Top 16, with a guaranteed £15,000 pocketed this weekend #RigaMasters @kaspersky pic.twitter.com/bGTU9RVloi
— World Snooker (@WorldSnooker1) July 29, 2018
Тя се построява съгласно извоюваните пари от ранкинг шампионатите през последните два сезона, плюс обезпечените такива от бъдещи събития. Именно предварителната международна класация бива употребена за установяване на поставените в избрани ранкинг шампионати - в настоящия случай за идното Открито състезание на Индия.

Предварителната класация е значима, без значение че формалната международна класация се обновява също след всеки шампионат. Например, на прага на Откритото състезание на Китай през 2019 година няма да е несъмнено кой ще се класира непосредствено за Световното състезание в “Крусибъл”. Официалната международна класация пък ще включва и извоюваните от играчите пари на China Open 2017, до момента в който предварителната класация ще е към този момент премахнала тези пари, с цел да даде по-ясна визия за актуалните позиции на всички майстори на щеката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР