Филмовата легенда Мартин Скорсезе получи почетна Златна мечка за цялостен

...
Филмовата легенда Мартин Скорсезе получи почетна Златна мечка за цялостен
Коментари Харесай

Мартин Скорсезе получи почетна Златна мечка на Берлинале

Филмовата легенда Мартин Скорсезе получи почетна " Златна мечка " за повсеместен принос в киното на фестивала " Берлинале ", оповестиха международните информационни организации. С филмите, режисирани от Скорсезе през последния половин век, той разви същинска запазена марка, сподели режисьорът Вим Вендерс в чест на 81-годишния Скорсезе.

Мартин Скорсезе постоянно се е борил за самостоятелност на креативните си хрумвания. 

След церемонията по връчването по почетната премия на фестивала беше прожектиран кино лентата на Скорсезе от 2006 година " От другата страна ". 



Самият режисьор е оптимист за бъдещето на киното.

" Не мисля, че то умира. Трансформира се ", сподели Скорсезе. " Гласът на обособения човек може да бъде чут както в ТикТок, по този начин и в четиричасов филм, или в двучасов минисериал. Не мисля, че би трябвало да се опасявам от технологиите. "

Според него фестивалите като " Берлинале " са мястото, където могат да бъдат открити новите режисьори. 

Скорсезе загатна и метода, по който специфичните резултати във филмите въздействат на живота на хората. " Те се отразяват на метода, по който мислите за живота. И може би, в случай че гледате същия филм 30 години по-късно, ще го видите изменен. Всъщност филмът е същият, а вие сте се трансформирали. "  



Сред знаковите филми, режисирани от Мартин Скорсезе, са " Шофьор на такси ", " Злокобен остров ", " Бандите на Ню Йорк ". 

През септември 2023 година Скорсезе беше част от групата режисьри, критикуващи немския културен министър Клаудия Рот в отворено писмо поради оповестената от Рот смяна в мениджмънта на " Берлинале ". Скоро по-късно директорският тандем на фестивала Мариете Рисенбек и Карло Шатриан разгласи почетната премия на американския режисьор. 

Същевременно Мартин Скорсезе се изявява като артист в новия филм на Джулиан Шнабел, заяви " Варайъти ". 

Американският режисьор извършва дребна, само че значима роля във кино лентата на Шнабел - тази на ментора на поета Данте Алигиери. Сценарият на In the Hands of Dante ( " В ръцете на Данте " ) споделя историята на написването на поемата " Божествена комедия ". 

Досега Мартин Скорсезе се е появявал в доста от филмите си, както и във филми на други режисьори. Той изигра ролята на Ван Гог в част от кино лентата на Акира Куросава от 1990 година " Сънища ". Скорсезе е измежду актьорите, озвучаващи анимационния " История с акули " от 2004 г. 

Той е необикновен във филмите, сподели Шнабел пред " Варайъти ". 



Сред останалите артисти, участващи в In the Hands of Dante ( " В ръцете на Данте " ), са Оскар Айзък, Гал Гадот, Джейсън Момоа, Джерард Бътлър, Ал Пачино. 

Сценарият е по едноименната книга на Ник Тошес, която споделя историята на ръкописа на Данте от 14-и до 21-ви век. 

Независимият филм ще бъде показан на кинофестивала във Венеция. Освен артист, Скорсезе е и изпълнителен продуцент на In the Hands of Dante ( " В ръцете на Данте " ). Снимките на правени в Сицилия, Венеция, Верона, Рим и Витербо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР