Филмът на Стефан Командарев Уроците на Блага е българското предложение

...
Филмът на Стефан Командарев Уроците на Блага е българското предложение
Коментари Харесай

Уроците на Блага е българската номинация за Оскар идната година

Филмът на Стефан Командарев " Уроците на Блага " е българското предложение за номинация за най-хубав чуждоезичен филм на премиите " Оскар " следващата година. Това е решението на комисията в Националния кино център, оповестиха центъра. Комисията е с ръководител Людмила Христозова Дякова и членове Зорница София Попганчева, проф. Емилия Стоева, гл. ас. доктор Деян Статулов и Христо Христозов. Всички те са дали своят вот за " Уроците на Блага ".

Филмът завоюва тази година огромната премия „ Кристален глобус “ за най-хубава продукция. С наградата за най-хубава женска роля бе удостоена актрисата Ели Скорчева.

Тя играе в ролята на неотдавна овдовяла учителка, която попада в клопката на телефонни измамници и губи всичките си спестявания, направени за гроба на брачна половинка ѝ. Впоследствие тя получава съблазнително, само че и съмнително предложение за работа, а моралният ѝ компас стартира трагично да се обърква.

С тази роля Ели Скорчева се завърна в киното след съвсем 30-годишно неявяване.

Това е третият филм на Стефан Командарев, който съставлява България в категорията за " Оскар ".
" Хайде на добър час да е! Благодаря на комисията към ИА " НФЦ " за доверието! Ще се опитаме да създадем почтена и смислена акция в Холивуд! Всяка поддръжка от другари, съидейници и сътрудници ще е добре пристигнала! ", декларирал след края на съвещанието на комисията режисьорът Стефан Командарев.

Дебютът на " Уроците на Блага " пред българска аудитория следва - след броени дни на фестивала на българското кино във Варна " Златна роза " (20-28 септември).
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР