Филмът на Бащата на Кристина Грозева и Петър Вълчанов получи

...
Филмът на Бащата на Кристина Грозева и Петър Вълчанов получи
Коментари Харесай

"Бащата" взе голямата награда на фестивала "Златна роза"

Филмът на " Бащата " на Кристина Грозева и Петър Вълчанов получи огромната премия за пълнометражен филм на 37-ото издание на фестивала " Златна роза ", които бяха оповестени в уеб страницата на Националния кино център.

Заглавието, което през юли бе отличено и с " Кристален глобус " на фестивала в Карлови Вари, получи във Варна още две награди. Едната бе за мъжка роля за осъществяванията на Иван Бърнев и Иван Савов, а другата - за сюжета на Петър Вълчанов, Кристина Грозева и Дечо Таралежков. Носителят на огромната премия " Златна роза " получава и оценката " Дани Лернер " в размер на 50 хиляди лв. в услуги и 5 хиляди лева в брой, обезпечени от " Ню Бояна Филм Студиос ".



Също три награди взе и най-новият филм на Стефан Командарев " В кръг ", който потегля по кината от 8 ноември. Едната бе изборът на публиката, другата - на град Варна, а третата - за женска роля на Ирини Жамбонас. Актрисата бе отличена за осъществяването си и на фестивала в Сараево през август тази година.



Международното жури за пълнометражен филм с ръководител режисьора Милко Лазаров избра за дебютен пълнометражен филм " Котка в стената " на Весела Казакова и Мина Милева. Специални награди за дебют получиха и филмите " Снимка с Юки " на Лъчезар Аврамов и " Лошо момиче " на Мариан Вълев.

За работата си зад камерата бе награден операторът на " Сестрата " Веселин Христов. Филмът на режисьора Светла Цоцоркова взе и премията на Съюза на българските кино дейци.

Драго Шолев пък взе оценката за най-хубав режисьор за своя филм " Прасето ", който получи и специфичната премия на журито.

Сред късометражните заглавия огромната премия взе " Нина " на Христо Симеонов, а специфичен диплом получи " Дом " на режисьора Димитър Кутманов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР