Филип Хамънд, финансов министър на Великобритания Още по темата Великобритания

...
Филип Хамънд, финансов министър на Великобритания Още по темата Великобритания
Коментари Харесай

Хамънд иска преходен режим след Брекзит

Филип Хамънд, финансов министър на Англия

Още по тематиката

Англия би трябвало да контракти с останалите 27 страни от Европейски Съюз преходна договорка за комерсиалните връзки, която оптимално да дублира сегашните. Това съобщи финансовият министър Филип Хамънд в петък и думите му бяха възприети като удостоверение, че страната няма да се пробва да остане в единния пазар и митническия съюз. Това е статут, от който се употребяват страни като Швейцария или Норвегия да вземем за пример, само че против вноски от стотици милиони евро в стратегии за страните от Европейски Съюз и свободно придвижване и определяне на жители от Европейски Съюз през границите им.

Най-голямото съдружие на работодателите - CBI, прикани ден по-рано Лондон да запази присъединяване си в единния пазар, до момента в който договаря и ползва новите връзки с Европейски Съюз, откакто напусне съюза напролет на 2019 година " Доволен съм, че бизнес общността заема позиция в тази полемика и считам, че това оказва помощ. Но нямам доверие, че е правно или политически допустимо да останем в митническия съюз или единния пазар ", съобщи Хамънд в Хамбург, където участваше в английската делегация за Г-20.

Според индивида, апетитен като вероятен кандидат за премиерския пост на Тереза Мей, Лондон избира да контракти " преходна конструкция ", която изважда страната от пазара и съюза, " само че за известно време копира колкото се може повече от съществуващите правила ", с цел да се понижи шокът за бизнеса. " Хората, които чакат да защитим работните им места, икономическия растеж и виталния стандарт, няма да ни благодарят, в случай че им дадем неочакван удар и постепенно възобновяване на изгодите като отплата ", добави Хамънд.

Министърът прикани за съглашение, " което резервира търговията в двете направления и в това време ни разрешава колкото може повече независимост да се отворим към нови пазари за английски артикули и услуги ". В дълготраен проект той вижда едно двустранен режим, който е " доста другарски по отношение на бизнеса и ни дава оптимално постижимите цялостни благоприятни условия за взаимен достъп до пазарите и безпроблемно секване на границата от нашите артикули ".

Хамънд не има вяра, че британците ще трансформират мнението си за разлъка с Европейски Съюз, и вижда като модел за бъдещите връзки със съюза връзките сред Англия и Съединени американски щати - тясно партньорство и съдействие, само че не и политически съюз. Европейски Съюз се движи към все по-голяма политическа интеграция и ние не харесваме тази концепция, добави той.Тръмп даде обещание " доста скоро " комерсиална договорка със Съединени американски щати

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели преди срещата си с Мей в Хамбург, че " работим по комерсиално съглашение, което ще е доста, доста огромна договорка, доста мощна договорка, велика за двете страни, и мисля, че ще е подготвена доста, доста скоро ". Това е тъкмо това обръщение, което Мей очакваше от диалозите, само че действителността може да е много по-различна. Докато са част от Европейски Съюз, британците не могат да водят независими търговски договаряния с който и да било, а Съединени американски щати надали ще договарят с Лондон, преди да си изяснят какви ще са връзките на Англия с Европейски Съюз. Сред вероятните кандидати да сменят Тереза Мей на премиерския пост евентуално само Филип Хамънд показва схващане за мащабите на задачата пред държавното управление и дълбочината на пропастта, в която може да пропадне задлъжняла Англия, разяснява за Reuters Джон Лойд, съосновател на Института на Reuters за проучване на публицистиката към Оксфордския университет. Според него казусът на Хамънд е, че той е не изключително умел технократ, който занапред би трябвало да покаже, че има кураж за политически борби.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР