Filecoin (FIL), мрежа за съхранение на файлове от типа peer-to-peer,

...
Filecoin (FIL), мрежа за съхранение на файлове от типа peer-to-peer,
Коментари Харесай

Filecoin влиза в колаборация със Solana за децентрализирани решения за съхранение

Filecoin (FIL), мрежа за предпазване на файлове от вида peer-to-peer, сплоти напъните си със Solana (SOL), платформа за смарт контракти, за създаване на децентрализирани блокчейн решения за предпазване.

Според неотдавнашно известие на екипа на Filecoin в платформата, интеграцията със Solana е на път доста да усили опциите ѝ и да издигне децентрализираното предпазване на данни на нови висоти.

Екипът на Filecoin акцентира, че тази интеграция бележи доста отклоняване от централизираните решения за предпазване, наблягайки уговорката на Solana да усъвършенства надеждността и мащабируемостта на своя блокчейн .

С включването на Filecoin в своята екосистема Solana цели да демократизира достъпа до историята на своите блокове, като я направи по-достъпна и използваема за разнообразни заинтригувани страни, като да вземем за пример снабдители на инфраструктура, откриватели и индексиращи.

Чрез потреблението на опциите за децентрализирано предпазване на Filecoin, Solana чака да реализира сдържаност на данните, мащабируемост и нараснала сигурност, като в същото време съблюдава своите децентрализирани правила.

Това съдействие акцентира капацитета на блокчейните да предизвикват устойчиви екосистеми във взаимна изгода на потребителите и разработчиците.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР