ФИФА планира да отложи Световното клубно първенство по футбол за

...
ФИФА планира да отложи Световното клубно първенство по футбол за
Коментари Харесай

ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА: ФИФА планира да отложи Световното клубно първенство

ФИФА възнамерява да отсрочи Световното клубно състезание по футбол за началото на идната година заради проблеми, свързани с пандемията от ковид, оповестява АП.

Ограниченията доведоха до отдръпването на Япония от семейството на шампионата с присъединяване на седем тима през декември, а по-късно Република Южна Африка се отхвърли заради нуждата от имунизиране на повече души в страната.

Сега изследва опцията за отсрочване на шампионата за януари или февруари, споделиха за АП анонимни източници. Катар е вид, както през февруари, когато Байерн Мюнхен завоюва отсроченото от 2020 година издание в Доха.
свързани новини1046на 05.10.2021
Това ще помогне на нацията от Персийския залив да тества игрища за Световното състезание, което стартира през ноември 2022 година. би трябвало да организира надпреварата за Купата на арабските страни през декември в Катар като част от подготовката за Мондиала.

Световното клубно състезание може да притегли по-голям брой почитатели, защото Челси ще играе като притежател на Шампионската лига. Това обаче ще наруши програмата във Висшата лига за клуба от западен Лондон, както би било при положение, че шампионатът се организира по стратегия през декември.

Разширеното с 24 тима трябваше да дебютира тази година в Китай, само че беше отсрочено, защото пандемията изискваше разсрочване на мачовете на националните тимове през юни и не съумя да събере нужното финансиране. Така че форматът от седем тима беше продължен за още една година, като шестте континентални клубни първенци се причисляват към спечелилия в националната лига от страната домакин
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР