ФИФА обяви имената на тримата финалисти, които ще се борят

...
ФИФА обяви имената на тримата финалисти, които ще се борят
Коментари Харесай

ФИФА обяви тримата претенденти за наградата Пушкаш

ФИФА разгласи имената на тримата финалисти, които ще се борят за наградата за най-красив гол за миналата година. Новият притежател на влиятелната премия "Пушкаш " ще бъде разгласен на 23 октомври, като почитателите по целия свят ще могат да гласоподават за своя любимец до самия ден на церемонията, която ще организира в Лондон.

За трофея тази година ще спорят венецуелката Дейна Кастеланос, нападателят на Арсенал и френския народен тим Оливие Жиру и южноафриканският вратар Оскарин Масулуке.

Кастеланос попадна измежду финалистите с гола си против Камерун по време на Световното състезание за девойки до 17 години. Младата нападателка се разписа с необикновен удар от центъра на терена. По този метод тя стана и втората венецуелка, която попада в влиятелната ранглиста, откакто през предходната година това стори и нейната сънародничка Данюшка Родригес.

Заслужено измежду финалистите за оценката попадна и Оливие Жиру след брилянтното му осъществяване на „ скорпионен удар “ в турнирния мач от Висшата лига против Кристъл Палас. Със своя неповторим гол нападателят на Арсенал стана и първият французин, който попада в призовата тройка за премията „ Пушкаш “.

Разкриха 10-те номинирани за “Наградата на Пушкаш “

Третият кандидат е южноафриканският вратар Оскарин Масулуке, който в последната минута вкарва със задна ножица изравнителния гол за своя Барока в дуела против Орландо Пайрътс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР