Фейсбук Врачанският съд даде ход на делото за жестокото убийство на

...
Фейсбук
Врачанският съд даде ход на делото за жестокото убийство на
Коментари Харесай

Започна делото за зверското убийство на 18-годишната Андреа

 Фейсбук Врачанският съд даде ход на делото за жестокото ликвидиране на 18-годишната Андреа от село Галиче. Обвиняем е 16-годишен комшия на момичето. Според прокуратурата той я е пребил, изнасилил, ограбил и умъртвил.

Делото се гледа при закрити врата, тъй като момчето към момента не е пълнолетно. Близките не бяха позволени в залата, само че останаха пред съда, до момента в който траеше съвещанието, осведоми Нова тв.

" Ние сме тук, с цел да желаеме доживотна присъда без право на подмяна ", сподели Аксиния Петрова, братовчедка на Андреа.

" По принцип за него правдивост няма да има. И пожизнен затвор да получи, няма да ни върне детето. Така, че няма смисъл и от делото ", счита Виктория Милчева.

Според юриста на фамилията пробойна в закона ще попречи на справедливостта да   спечелва, до момента в който след първата крачка на Народното събрание да забрани кратко произвеждане в такива тежки случаи, не бъде направена и втората.

" Ограничението за поддържане на частно обвиняване на малолетните би трябвало да бъде отстранено ", споделя юрист Димитър Марковски.

В залата подсъдимият изглеждал добре. " Спокоен, невъзмутим, необезпокоен от това, че е изправен за това зверско закононарушение пред съда ", изясни още Марковски.

Само дядото на обвинения се появи в залата. Бащата на убитото момиче няма имуществена рекламация. Иска строга присъда. Реално, в качеството си на малолетен причинител обаче, обвиненият би бил наказан оптимално на 18 години лишаване от независимост, а минималната присъда никой не се нае да предвижда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР