Фейсбук Интересни подробности за ситуацията с коронавируса Covid-19 и ваксинирането на

...
Фейсбук
Интересни подробности за ситуацията с коронавируса Covid-19 и ваксинирането на
Коментари Харесай

Българин разказа интересни неща около коронавируса в друга държава

 Фейсбук Интересни детайлности за обстановката с ковид Covid-19 и имунизирането на популацията в Сингапур описа операторът Живко Гиргинов, който от няколко години живее в азиатската страна. Пловдивчанинът е снимал жена с жълта точка на дрехата, която се вози в публичен превоз. Ето описа му:

" Сингапур, рейс на градския превоз, през днешния ден. Стрелката сочи към жълт стикер, с който тук се отбелязват имунизираните, които към този момент имат свободен достъп навсякъде… с цел да се отличават от неимунизираните, които нямаме тази независимост.

Съзнавам, че поради този мой пост Фейсбук-профилът ми може да бъде отстранен, работната ми виза да бъде анулирана, а аз депортиран, защото Facebook автоматизирано превежда текста от български на британски език.

Въпреки неналичието на " жълт стикер " върху облеклата ми, обаче, към момента мога да показвам мнението си свободно, и го върша. ".

Гиргинов споделя, че 80% от популацията на Сингапур е имунизирано. В публичните здания е назначен личен състав, който следи единствено за съществуване на стикери. Не е допустимо самичък да си сложиш означение, защото съгласно тамошното законодателство това се води закононарушение. Персоналът изисква и сканиране с Bluetooth на тяхно електронно устройство. Ако засекат подправяне - появява се защитата (security guard), който има право да извика полиция. Следва арест, следствие, дело, присъда, затвор, санкция и може би canning.

Местните управляващи са създали съвършена организация за процеса на имунизиране, добавя пловдивчанинът. На всички обществени места има апликации, стикери, лепенки по пода, указателни табели на всеки 2 метра, светлинни сигнализации, сензори за сканиране с Bluetooth, мониторинг на отходните води в жилищните здания. Полицията оказва помощ в трасирането на новите случаи с мониторинг на милионите полицейски камери, конфигурирани през 2 метра навън и на закрито.

Сега в азиатската страна се вкарват нови наложителни платени бързи проби (ART), два пъти седмично, които се вършат в амбулаторни условия единствено в избрани медицински центрове. Те са годни 24 ча̀са и костват от 20 до 240 $ броя. Самият тест лишава 45 минути с чакането и попълването на документите. На бебетата също ще се вършат ART, с цел да се откри дали не са преносители на болестта.

" Натискът за имунизиране е централизиран, масиран, натоварен и добре съгласуван от безусловно всички държавни органи и от частния бизнес. Сингапур планува 100% равнище на имунизация, това са проектите " - добавя Живко Гиргинов.

Преди дни в послание към нацията министър председателят на страната обявил, че Сингапур се отваря към света, само че ще позволява на територията си единствено имунизирани чужденци. Местните управляващи оповестили, че Covid-19 към този момент се третира там като елементарен вирус и стопират да броят новозаразените, както е в Дания и други страни по света, споделя още пловдивчанинът. А последната забавна цифра е за броя на умрелите с ковид и съпътстващи болести - общо 55 (петдесет и пет), от началото на пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР