Фейсбук Депутатът от 45-тото Народно събрание от Пловдив Манол Пейков не

...
Фейсбук
Депутатът от 45-тото Народно събрание от Пловдив Манол Пейков не
Коментари Харесай

Забраниха достъпа на депутат до сградата на парламента заради неприлично облекло

 Фейсбук Депутатът от 45-тото Народно заседание от Пловдив Манол Пейков не е бил позволен до постройката на Народното събрание да си получи остатъка от заплатата за месец май, тъй като не бил обичайно облечен. За скандалния случай описа самият той:

" На вашия добър другар и някогашен народен представител (на снимката) през днешния ден му отхвърлиха достъп до постройката на Народното събрание (също някогашна, само че настояща в административна функция) – където трябваше персонално да си получи майския излишък от заплатата, поради което пък той почтително донесе телесната и интелектуалната си маса от Пловдив до София.

Причината не е в изтеклата ми депутатска карта – както някои вероятно биха предположили. А в това, че бил неразрешен достъпът до постройката по къси панталони. Един тип – непристойно било. Етикет някакъв имало.

Охраняващият служител на реда първо ми отхвърли, след това се размишления, обади се на шефа си някъде горе (чест му прави, че най-малко това опита). Но той също изрично отхвърли.

И толкова. Демек в случай че искаш заплата – удължавай панталона.

С което ме хвърли в цялостен ужас. Имал съм какви ли не мисли по адрес на българския парламент, само че в никакъв случай не съм го възприемал като религиозна институция.

И в този момент седнал съм начело и се чудя: какво щеше да се случи, в случай че бях арабски принц или крал на Екваториална Гвинея, и се бях появил в тога или в обичайната носия? Щяха ли да ми обезпечат достъп до тази свещена и дългокрачолеста постройка?...

Мисля си – напълно съществено освен това – за идващото си посещаване тук да си ушия един килт по шотландски фасон (ама от по-високопланинските, дето свършват над коляното), да туря една гайда под мишница (тракийска, без ручило) и да им заявя тържествено, че за моя античен източнорумелийски клан обичайното облекло е въпрос на чест и не предстои на каквато и да е полемика.

Да забележим тогава чии причини ще надделеят. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР