Фейсбук (Facebook) обеща днес да предостави 100 милиона долара под

...
Фейсбук (Facebook) обеща днес да предостави 100 милиона долара под
Коментари Харесай

"Фейсбук" ще дари 100 млн. долара на засегнати от пандемията медии

" Facebook " (Facebook) даде обещание през днешния ден да даде 100 милиона $ под формата на пари в брой и реклама в платформата си, с цел да поддържа новинарски организации, в това число локални издатели в Съединени американски щати, които са сложени под напън поради пандемията от ковид, съобщи организация " Ройтерс ".

Новинарските организации, изключително печатните медии, понесоха удар, защото доста реклaмодатели орязаха парите за маркетинг от бюджетите си, с цел да съкратят разноските на фона на несигурността, обвързвана с коронaвируса.

Ватиканският вестник " Осерваторе романо ", който е със 160-годишна история, да вземем за пример, спря да излиза от предходната седмица. Той е следващият от множеството печатни издания, които поставят огромни старания да продължат да работят при безвредни условия след експлоадирането на епидемията.

Дарението на " Facebook " включва 25 милиона $ незабавни безплатни средства за локални медии и 75 милиона $ за маркетингови разноски по света, се показва в официалното съобщение на компанията.

Социалната медия разгласи, че първата серия от отпуснати средства ще отиде при 50 локални новинарски организации в Съединени американски щати и Канада.

В петък компанията майка на " Google " (Google) - " Алфабет " (Alphabet) разгласи, че ще подари над 800 милиона $ в брой и заеми за реклама в " Google едс " (Google Adds) на редица компании, държавни и здравни организации. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР