"Фейсбук" (Facebook Inc.) предлага на новинарските издания милиони долари за

...
"Фейсбук" (Facebook Inc.) предлага на новинарските издания милиони долари за
Коментари Харесай

Фейсбук предлага милиони долари на новинарски издания за лицензирани статии

"Фейсбук " (Facebook Inc.) предлага на новинарските издания милиони долари за правата за слагане на наличието им в новинарски раздел, който водещата обществена интернет медия се надява да започва по-късно тази година, оповестява "Уолстрийт джърнъл ", цитирайки лица, осведомени с въпроса.

Представители на "Фейсбук " са споделили на ръководителите на новинарски издания, че обществената медия е подготвена да заплаща 3 милиона $ годишно за лицензирани цели истории, заглавия и визуализации на публикации от новинарски издания, показват тези източници.

Новинарските канали, които ще бъдат представяни от "Фейсбук " в раздела с вести, включват ABS News на Walt Disney Co., Dow Jones - компанията-майка на Wall Street Journal и на MarketWatch, Washington Post и Bloomberg.

Плановете на "Фейсбук " са факт, защото компанията е изправена пред възходяща рецензия за ролята ѝ в борбата на новинарската промишленост посредством изсмуква на огромна част от приходите от реклама, които другояче са отивали за вестниците и други новинарски издания.

Взето дружно, Фейсбук и Alphabet Inc. - компанията-мака на Гугъл са спечелили през предходната година 60% от всички доходи от цифрова реклама в Съединени американски щати, демонстрират данни на eMarketer.

Споразуменията за лицензиране на вести сред "Фейсбук " и новинарските източници ще продължат за тригодишен период, споделиха някои от цитираните от "Уолстрийт джърнъл " източници. Според тях водещата обществена медия възнамерява да започва новинарската си секция през есента. Не е ясно обаче дали което и да е новинарско издания се е съгласило публично да дава лицензирано наличие на "Фейсбук ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР