Фернандо Алонсо и Астън Мартин регистрираха своето най-слабо състезание от

...
Фернандо Алонсо и Астън Мартин регистрираха своето най-слабо състезание от
Коментари Харесай

Алонсо: Ще ги смачкаме в Канада

Фернандо Алонсо и Астън Мартин записаха своето най-слабо съревнование от началото на годината по време на Гран При на Испания, в която испанецът финишира едвам седми, а неговият съотборник Ланс Строл се класира на шестото място.

Проблемите на Алонсо започнаха още при започване на квалификацията, когато той мина през зоната за сигурност на последния завой и счупи пода на своя автомобил. Въпреки тези провали двукратният международен първенец съумя да се пребори с деветото място в квалификацията и след наказването на Пиер Гасли той потегли осми.
 Алонсо: Нямахме задоволително положително движение Алонсо: Нямахме задоволително положително движение
Въпреки това разочароващо показване пред родна аудитория Алонсо остава оптимист и се закани, че неговият отбор ще отговори на този удар още в Канада в края на другата седмица. Той също по този начин добави, че английският екип е възнамерявал огромен пакет с усъвършенствания за Гран При на Англия на „ Силвърстоун “.

„ След като стартирахме обратно аз съумях да възстановя част от загубите, само че единствено до някъде. И Ръсел, и Чеко бяха по-бързи от нас през днешния ден, тъй че имахме доста работа за извършване. Гледайки шампионата при конструкторите да, Мерцедес взеха повече точки от нас, само че ние взехме повече точки от Ферари.

„ Но, в случай че имахме естествена подготовка, щяхме да стартираме до Хамилтън. Мисля, че това съревнование беше изключение, още в Канада ще ги смачкаме. Там ще имаме малко усъвършенствания, а по-късно на „ Силвърстоун “ по-сериозни. Всичко ще зависи от това, когато нашите противници ще имат нови елементи “, изясни Алонсо пред медиите след финала на вчерашното съревнование.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР