Фермери изхвърлиха кестени и ябълки на тротоара пред селскостопански панаир

...
Фермери изхвърлиха кестени и ябълки на тротоара пред селскостопански панаир
Коментари Харесай

Гръцки фермери изхвърлят продукцията си в Солун и обещават ескалация на протестите

Фермери изхвърлиха кестени и ябълки на тротоара пред селскостопански панаир в Солун и дадоха обещание да ескалират митингите след среща във вторник, оповестява електронното издание на в..

Фермерите, които изхвърлиха продукцията си, отвън годишния търговски панаир Agrotica, бяха от региона на Тесалия. Те са пристигнали с рейсове, с цел да се причислят към сътрудниците си от север, които са пристигнали с тракторите си в петък.

През последните месеци сходни митинги заляха Европа, до момента в който фермерите на континента изнасят недоволствата си от инфлацията, задграничната конкуренция и разноските за битка с изменението на климата на улицата.

„ Милионите евро, които министър-председателят споделя, че ни дава, с цел да понижим индустриалните разноски, са оскъдни “, сподели Костас Целас, водач на фермерска федерация от Тесалия, имайки поради обещанията за поддръжка от страна на премиера Кириакос Мицотакис.

Премиерът „ не сподели нищо за това, че губим доходи от Общата селскостопанска политика на Европейския съюз. Ако желае да останем в Гърция и да не емигрираме, той би трябвало да реши проблемите ни “, сподели още Целас.

Фермерите от Тесалия напуснаха града след митинга си, до момента в който тези от Северна Гърция ще отстранен тракторите си в неделя. След срещата във вторник ще решат дали да ескалират митингите си, в това число да блокират автомагистрали.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР