Фермери блокираха магистрали във Франция и изхвърлиха каси с отгледани

...
Фермери блокираха магистрали във Франция и изхвърлиха каси с отгледани
Коментари Харесай

Протестът на френските фермери приближава Париж, блокирани са ключови пътища

Фермери блокираха автомагистрали във Франция и изхвърлиха каси с отгледани в чужбина зеленчуци, в опит да накарат държавното управление в Париж да ги отбрани от на ниска цена импорт, растящи разноски и администрация, заяви Българска телеграфна агенция.

Френските фермери обявиха, че митингите, които в началото започнаха в югозападната част на страната, ще продължат, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени. Това е първото огромно предизвикателство за новия министър председател на Франция Габриел Атал. Той свика министерска среща, планувана за на следващия ден, която да прегледа въпроса.

На този декор фермерите използваха бали сено и трактори, с цел да блокират основните автомагистрали във Франция. Домати, зеле и карфиол, които съгласно фермерите са импортирани от прилежащи страни, бяха разпръснати по автомагистрала A7, която свързва Марсилия и Лион.

В знак на отменяне на конкуренцията на задгранични компании, която те постоянно считат за нелоялна, френските фермери стопират и изпразват " задгранични камиони, множеството от които са испански, марокански или български " покрай Монтелимар, Югоизточна Франция. Това сподели пред Франс прес Сандрин Русен, председателка на Националната федерация на синдикатите на селскостопанските производители (FNSEA) в югоизточния френски департамент Дром.

Някои аграрни съюзи заплашиха да блокират Париж. Днес десетки трактори се движеха постепенно по време на час пик в югозападния завършек на френската столица.

Късно нощес Националната федерация на синдикатите на селскостопанските производители във Франция връчи на държавното управление лист със 100 претенции, в това число по-добро използване на закон, предопределен да отбрани цените на пазара.

Синдикатът прикани също за продължение на данъчните облекчения за дизела за селскостопански транспортни средства, неотложно погашение на селскостопански дотации от Европейски Съюз, гаранции за застрахователни изплащания, свързани със здравето и климата, и незабавна помощ за винопроизводителите и фермери, които отглеждат органични артикули.

Недоволството на фермерите от равнищата на цените е изключително остро в млечния бранш. Френските търговци на дребно организират годишни договаряния за цените с снабдители. Правителството желае договарянията да приключат до края на месеца.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР