Фермата в Корнуол, Великобритания, от която българи разказват, че едва

...
Фермата в Корнуол, Великобритания, от която българи разказват, че едва
Коментари Харесай

След проверка на място: ферма за модерно робство или бригада за бране на цветя?

Фермата в Корнуол, Англия, от която българи описват, че едвам са съумели да избягат, се намира на 100 км от тази, разобличена в следствие на Би Би Си. Това сподели инспекция на екип на NOVA.

По-голямата част от българите, които работят в сходни ферми, не се оплакват от самата работа, само че са недоволни от битовите условия. Други пък са удовлетворени от изискванията на живот.

Те обясниха, че някои хора там за първи път, недоволстват и приказват неистини, само че в действителност изискванията не са толкоз неприятни. Показаха и къде живеят. Коментираха, че не са унизени и притеснявани от никого.

Недоволните пък описаха, че спят в каравани, в които нямат душове. С дни нямат ток и стоят на студено. Казват, че в случай че имат пари, биха се махнали от там. За някои разноските за живот са прекомерно огромни.

По последни данни на в. " Гардиън ", изнесени преди няколко дни, във Англия има дефицит на сезонни служащи. 4300 места остават незаети и събирането на реколтата във всички браншове на земеделието е под въпрос. Смята се, че поради Брекзит се е основало усещането, че Англия е расистка страна и това е довело до отлива на сезонни служащи.

Започнала е процедура по лишаване на лиценза на фирмата-посредник, която е изпращала служащи във фермите в Корнуол. Това оповестиха от Инспекцията по труда. Нарушенията, които са открили проверяващите, са, че компанията не е имала контракт с шеф във Англия. Не е предоставяла трудови контракти на служащите преди заминаването им за чужбина.
Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР