Феновете на Тотнъм са привилегировани – имат най-модерния стадион в

...
Феновете на Тотнъм са привилегировани – имат най-модерния стадион в
Коментари Харесай

Стадионът на Тотнъм е дигитален във всяко отношение


Феновете на Тотнъм са привилегировани – имат най-модерния стадион в света
(снимка: HPE)

Н овият стадион на Тотнъм Хотспър, на който „ Шпорите ” играят домакинските си мачове от април 2019 година, е свръхмодерен, с авангардни технологии, които освен радват почитателите, само че и способстват за бизнес триумфа на краткотрайния водач във Висшата лига .

Интелигентният стадион е цифров във всяко едно отношение – от вградената инфраструктура, която включва защита, билети, продажби, надписи и лъчение, до обвързваното преживяване от последващо потомство за почитателите.

Заданието при започване на плана е повече от амбициозно – да се построи най-съвременния в софтуерно отношение стадион в света с неповторимо преживяване за почитателите. Освен неналичието на опашки и невероятните халби за бира, които се пълнят изпод, едно от първите нововъдения, които почитателите виждат, е качеството и достъпността на безплатната безжична мрежа. На новия стадион на „ шпорите ” е обезпечено 100% Wi-Fi покритие посредством 1641 Wi-Fi точки за достъп от HPE Aruba.

Безжичната мрежа с висока компактност на покритие е допустима, с помощта на новаторската архитектура „ Pico cell ”, при която Wi-Fi точките за достъп са инсталирани под седалките и по този начин се обезпечава високоефективна връзка за всичките 62 062 фена на стадиона.

Инфраструктурата на главната кабелна мрежа, посредством която действат сериозни услуги като видеонаблюдение, системи за ръководство на здания, аудио-визуални системи, продажба на билети и доста други, е построена от HPE, прецизираха представителите на корпорацията у нас.



Технологията е в основата на преживяването на почитателите, залегнала във визията за стадиона – публиката да се потопи в една друга атмосфера. Дисплеи с огромен екран, аудио системи, умни търговски обекти, цифрови табели, системи за достъп и така нататък, всички са свързани през мрежата.

Не е загадка, че освежаващите питиета са значим детайл в спорта, заради което на стадиона има 65 обекта за храни и питиета, в това число лична микропивоварна и отличена със звезди на Мишлен кухня. Това подтиква публиката и дава безчет благоприятни условия за превозване на повече време на стадиона.

Инсталирани са 700 HPE Bluetooth beacons (бийкъни), които, дружно с приложението „ Official Spurs App ”, дават услуги за определяне на местонахождение, а точно – оказват помощ на почитателите бързо да се ориентират към питейни заведения, заведения за хранене, търговски обекти наред с други забавни функционалности. Освен това е улеснено свързването и срещите с другари в публиката.
още по тематиката
Бийкън технологията оказва помощ и на управлението на стадиона да усъвършенства и персонализира преживяването на почитателите, като събира данни за натовареността в действително време. Например, в случай че в „ The Goal Line Bar ” на Южната естрада, считан за най-дългия в Европа бар със своите 65 метра, има скупчване на почитатели, оперативният личен състав ще го засече и ще изпрати в допълнение чиновници.

Също по този начин, в случай че опашката за една тоалетна е доста по-голяма спрямо останалите, личният състав може да насочи ентусиастите към други възможности посредством умните екрани на стадиона и известията в приложението. По-краткият престой по опашки дава доста по-добро преживяване за почитателите.

Използването и анализирането на данни от интелигентната външна страна в действително време трансформира провеждането на спортни и развлекателни мероприятия. Освен че системата дава на оперативния екип на Тотнъм Хотспър информация за публиката в действително време, данните се проучват в елементи след всеки мач.

Например, посредством следене на историческите данни за потока на придвижване, клубът може да разпознава пикови часове и локации, тъй че да съобрази броя на личния състав със съответното търсене. Ефективността на комерсиалните обекти по отношение на футбола може да бъде по-добре разбрана и опциите за доходи да бъдат усъвършенствани посредством обмисляне и самодейни известия на база ползи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР