Феновете на „Ботев Пловдив“ с ултиматум към общината зазавършването на

...
Феновете на „Ботев Пловдив“ с ултиматум към общината зазавършването на
Коментари Харесай

Феновете на „Ботев Пловдив“ с ултиматум към общината за Колежа

Феновете на „ Ботев Пловдив “ с ултиматум към общината зазавършването на Колежа. Според тях строителството е извънредно постепенно, подадена е и неточно количествено-стойностна сметка на първи стадий от градежа. Ето и формалното писмо на почитателите:

Една година неистини и голи обещания


Уважаеми съграждани, скъпи ботевисти,

Измина една година от рестартирането на градежа на стадион „ Христо Ботев “. През това време се наслушахме на обещания и красиви истории. С очите си обаче виждаме нещо напълно друго – извънредно мудни темпове на строителство, индиферентност, неяснота и безхаберие. Обстоятелства, които будят основателно неразбиране и терзание у всички нас. Многократните ни опити за изчистване на проблемите бяха посрещнати само с непросветеност, безпорядък и прекачване на отговорностите сред възложителя - Община Пловдив, проектанта и изпълнителя на стадиона.

След близо шестмесечни старания успяхме да получим нещо, което трябваше да бъде количествено-стойностна сметка на първи стадий от градежа. Със страдание установихме, че документите беше подадена неточно. Въпреки това екип от специалисти я прегледа и откри, че редица от плануваните в първия стадий от строителството действия наподобяват ненавременни и даже неуместни.

Ще си позволим да дадем няколко образеца – осъществяване на 100% елементи „ Електро “ и „ ВиК “ на обекта и включване на някои действия (монтаж на седалки), които могат да бъдат изпълнени в публичната поръчка за седалките, защото индикативните цени за монтаж са десетократно по-ниски от заложените в поръчката за стадиона. Добавени са и нови строително-монтажни работи, в които не излиза наяве какви типове действия включват, по какъв начин са избрани количествата им и по какъв начин са ценообразувани. Освен това в формален писмен документ общината отхвърли да се ангажира, че стадионът ще бъде приключен не с две, а с четири трибуни – явен образец за това, че другояче захаросаните обещания могат да останат единствено празни приказки.

Според нас е изцяло допустимо при положително предпочитание и ангажираност на възложителя - Община Пловдив, с отпуснатите от страната средства стадионът да бъде издигнат с козирка и с всички минимални условия за осъществяване на мачове от „ Ефбет лига “. Странно е по какъв начин при налични средства в размер на 25 млн. лева и условие в контракта за публичната поръчка (ОП) за отчасти въвеждане в употреба в този момент се показват повишени стойности на стадия в размер на 36 млн. лв., освен това даже без козирка, а никой в Община Пловдив не реагира и даже в противен случай – приема ги за естествени.

Всичко това ни кара да мислим, че Община Пловдив като възложител на Оперативна програма не се оправя с уговорките си по отношение на построяването и въвеждането в употреба на стадион „ Христо Ботев “. Причините са или индиферентност, или непросветеност. Всичко това е неприемливо, имайки поради положението на спортната инфраструктура в града. Тези обстоятелства закономерно възмущават жълто-черните почитатели и жителите на Пловдив.

Уважаеми ботевисти, пловдивчани, българи! Гневът ни не е ориентиран единствено към осемгодишната липса на нашия дом и незадоволителното движение на градеж. С всички сили желаеме да избегнем опцията за безотговорно харчене на публичен запас – парите от нашите налози.

Дами и господа, ръководещи града ни, в случай че в най-кратък период не предприемете нужните дейности за построяването на стадион „ Христо Ботев “ с козирка, във тип, подготвен за осъществяване на футболни срещи и други мероприятия, при цялостна бистрота и вземане предвид с работодателите ви - жителите на Пловдив, гневът им ще избухне. При продължаващо безучастие и безгрижие този яд ще се стовари с цялостна мощ над всички виновници за това стадион „ Христо Ботев “ да продължава да не действа.

Даваме ви период до 15-и януари, в който да изясните статуса на градежа и да поемете ангажимент за идващите стъпки с съответен времеви диапазон. Приемете това като последно предизвестие.

Сдружение ПФК Ботев, Клуб на последователите на Ботев Пловдив и Обединени фракции Бултрас
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР