Феноменалното представяне на Ашли Барти по време на Откритото първенство

...
Феноменалното представяне на Ашли Барти по време на Откритото първенство
Коментари Харесай

След 44 години чакане: Барти донесе така желаната титла на Австралия!

Феноменалното показване на Ашли Барти по време на Откритото състезание на Австралия приключи с исторически успех. Водачката в международната класация бе затруднена, само че надигра дебютантката Даниел Колинс с 6:3 7:6(2) и без нито един изгубен сет завоюва първия си трофей в Мелбърн и общо трети в конкуренциите от Големия Шлем.

Двете стартираха решително срещата и прекосяваха безпроблемно през откриващите си подавания. Барти предизвикваше проблеми на съперничката си със своя подсечен удар от бекхенд, само че Колинс отговаряше уместно с плътни удари от дъното на корта. Американката даже имаше опция първа да се откъсне напред в резултата, само че не съумя да материализира точката за пробив, до която доближи. Още в идващия гейм обаче локалната фаворитка взе самодейността и след няколко качествени отигравания притисна съперничката си до стената. Напрежението при Колинс взе връх и тя съобщи сервиса си, а до края международната номер 1 бе задоволително безапелационна, с цел да направи първата крачка към трофея.

Sealed with an ace ⚡ takes the opening set of the women`s singles final 6-3 over Danielle Collins.
— #AusOpen (@AustralianOpen)
По отговарящ метод стартира втората част за дебютантката на финала. Офанзивната игра от страна на Колинс и донесе ранен брейк, който тя съумя да затвърди след завързан сервис гейм. Световната номер 30 заиграваше все по-уверено със всяка минала точка и задържаше напрежението в половината на австралийката. Проблемите при Барти се задълбочиха още повече, тя записва спад от линията за начален удар и бе осъдена от Колинс, което докара до нов брейк и по този начин американката поведе с 5:1. Отговорът на Барти обаче бе повече от впечатляващ, тя съумя да заличи и двата си пробива закъснение, с цел да изравни резултата - 5:5. До края нямаше нови изненади и по този начин се стигна до тайбрек. В него Барти стартира със самочувствие и бързо си извоюва удобен задатък от 4:0. В остатъка от срещата фаворитката напълно контролираше протичащото се на корта и по решителен метод постави точка на интригата, поздравявайки се с този по този начин скъп за нея триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР