Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ (ФСЗ) иска единна

...
Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ (ФСЗ) иска единна
Коментари Харесай

КНСБ иска единна методика за работните заплати в държавните и общинските болници

Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ (ФСЗ) желае единна методика за систематизиране на работните заплати и ДМС за всички държавни и общински лечебни заведения.

Според синдиката това е методът да бъдат увеличени заплатите в здравните заведения до равнищата, контрактувани в Колективния трудов контракт (КТД). Това стана ясно на отраслов съвет в здравното министерство, призован по искане на ФСЗ-КНСБ. Социалните сътрудници разгледаха опциите да се усилят трудовите хонорари на работещите в разнообразни болнични заведения, съгласно с новия КТД в опазването на здравето.

КНСБ упорства в най-скоро време да се показа информация къде и по какъв начин се разпределят ДМС, което може да се употребява за нарастване на заплатите, най-много на експертите по здравни грижи. Очаква се скоро да бъде оповестена и разпоредба на Министерството на здравеопазването за систематизиране през общините към общинските лечебни заведения на 30 млн. лева, които бяха отпуснати със особено решение на държавното управление, стана ясно още на съвещанието.

Разгледана беше и корекция в КТД за началните заплати в ДМСГД и НЦОЗА заради позволена неправилност. Социалните сътрудници взеха решение да изискат спомагателна информация от здравното министерство и идната седмица да се направи вероятната промяна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР