Федералният окръжен съд в Остин удовлетвори иска на американския правосъден

...
Федералният окръжен съд в Остин удовлетвори иска на американския правосъден
Коментари Харесай

Отмениха забраната за аборти в Тексас

Федералният областен съд в Остин удовлетвори желае на американския правосъден министър против щата Тексас по отношение на настоящия там закон за съвсем цялостна възбрана на абортите . Радикалният закон, който влезе в действие от 1 септември и забраняваше съвсем изцяло абортите след шестата седмица на бременността, е спрян, заяви „ Дойче веле “.

Съдът означи, че не има намерение „ нито ден повече да разреши толкоз обидно лишаване на такова значимо право “. В същото време, без значение от успеха на федералното държавно управление, републиканските управляващи в щата най-вероятно ще оспорят правосъдното решение в други инстанции.

Законът в Тексас не разрешава абортите и в обстановки , когато бременността е настъпила в резултат на обезчестяване или блудничество . Освен това той разрешава на практика на всекиго да подаде тъжба в съда против който и да е човек, за който се допуска, че е оказал помощ на дамата да направи аборт, като изискуемата отплата е най-малко 10 000 $.
 Тексас аборт БГНЕС
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дефинира този закон като „ рисков “ и „ нарушаващ жестоко конституционните права “. Той напомни решението на Върховния съд на страната от 1973 година, което легализира абортите в Съединени американски щати и не разрешава на държавното управление да лимитира правото върху тях до интервала на самостоятелната жизненост на плода. Отделните щати не могат да забранят изцяло абортите, само че имат опция да постановат ограничавания .
Абортите са една от най-спорните политически тематики в Съединени американски щати. Републиканската партия упорства те да бъдат неразрешени, до момента в който демократите поддържат тяхната правда.

В края на предходната седмица десетки хиляди дами излязоха по улиците в Съединените щати на национални митинги, с цел да противодействат на консервативното предпочитание за ограничение на достъпа до аборти. Те носеха розови шапки и тениски и крещяха лозунги „ Долу ръцете от моето тяло “.

Протестиращите пред Върховния съд във Вашингтон носеха плакати с надписи „ Направете аборта законен “, а няколко дами и мъже, бяха облечени като починалата арбитър от Върховния съд Рут Бадер Гинсбург - емблематичен герой за правата на дамите в Америка, която умря предходната година.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР