Федералният министър на правосъдието на Германия Марко Бушман заяви, че

...
Федералният министър на правосъдието на Германия Марко Бушман заяви, че
Коментари Харесай

Германия няма да депоритра избягали от мобилизация украинци

Федералният министър на правораздаването на Германия Марко Бушман съобщи, че страната му няма да депортира украинците, избягали от готовност в Украйна, заяви Tagesspiegel.

Изданието обръща внимание на обстоятелството, че украинските управляващи имат проблеми с мобилизацията и въоръжените сили на страната желаят да активизират към 500 хиляди души. Германският министър акцентира, че управляващите не възнамеряват да екстрадират украинци и подхващат ограничения за консолидираното им в немското общество.

„ В момента желаеме да подсигуряваме, че допустимо най-вече хора от Украйна могат да намерят работа в Германия. Мобилизацията в Украйна няма да има последици за мобилизираните, които в този момент са в Германия ", акцентира Бушман.

Украинският министър на защитата Рустем Умеров разгласи желанието си да активизира украинците, избягали от страната по време на съветската инвазия. По думите му министерството на защитата към този момент е на стадий създаване на наказания, които ще бъдат прилагани към тези, отказали военна работа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР