Федералната мрежова агенция на Германия ще назначи временен попечител в

...
Федералната мрежова агенция на Германия ще назначи временен попечител в
Коментари Харесай

Германия временно поема управлението на дъщерно дружество на Газпром

Федералната мрежова организация на Германия ще назначи краткотраен настойник в компанията Gazprom Germania, съобщи пред публицисти министърът на стопанската система на Германия Роберт Хабек. По думите му мярката ще работи до 30 септември.

" Федералното държавно управление прави всичко допустимо за застраховане на сигурността на доставките в Германия ", съобщи Хабек, представен от организация Bloomberg в понеделник. " Това значи, че няма да допуснем енергийната инфраструктура в Германия да зависи от случайно решение на Кремъл ", добавя той.

Gazprom Germania GmbH, която е оператор на няколко огромни газохранилища в Германия, принадлежеше на " Газпром ", само че в петък съветският газов монополист разгласи, че е прекратил присъединяване си в това сдружение. В него влиза и дистрибуторът Wingas ( " Уингаз " ) – оператор на подземното газохранилище " Астор ", както и комерсиалното поделение Gazprom Marketing & Trading (GM&T), в което влизат операторът на дребно Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd. (чийто бранд е Gazprom Energy), както и търговецът на полутечен газ Gazprom Global LNG.

" Газпром " приключи присъединяване си в Gazprom Germania GmbH и всички нейни активи след известията за готвена национализация на собствеността ѝ в Германия при преустановяване на доставките на съветски газ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР