Фаворитът за титлата в Русия Зенит допусна първа загуба през

...
Фаворитът за титлата в Русия Зенит допусна първа загуба през
Коментари Харесай

Отборът на Мишо Александров нокаутира звездната селекция на Манчини

Фаворитът за купата в Русия Зенит позволи първа загуба през новия сезон. Съставът на Роберто Манчини сензационно отстъпи с 0:1 на Арсенал (Тула) в дуел от 13-ия кръг на шампионата. Михаил Александров не игра за гостите поради травма, а в воин за неговия отбор се трансформира Еванс Кангва, който вкара единствения гол в 73-ата минута.

Това е първи триумф за Арсенал против Зенит в Премиер лигата. В последните си 4 мача тимът на Миодраг Божович реализира три победи, всяка с по 1:0.

Поражението е първо за Зенит на новия стадион на съветския гранд. Над 45 000 почитатели поддържаха своите любимци, само че те се провалиха. Въпреки това, Зенит остава отпред в класирането, с задатък от 2 точки пред Локомотив (Москва). Арсенал към този момент е 8-и със 17 точки.

Мишо Александров получи контузия на подготовка в средата на седмицата. Юношата на ЦСКА има скъсване на мускулни нишки на бедрото и се намира в Белград за процедури при фамозната лечителка Марияна.
В предишния кръг Зенит едвам се добра до тъждество против последния Анжи, само че днешната загуба на Локомотив (Москва) от Уфа даде късмет на питерци да усилят преднината си на върха в класирането на 5 точки. Наставникът Роберто Манчини заложи в предни позиции на Александър Кокорин и Себастиан Дриуси. В средата на терена като титуляр стартира Матиас Краневитер, а на пейката останаха други трима аржентинци - Емануел Мамана, Емилиано Ригони и Леандро Паредес.

В състава на гостите нямаше особени изненади - офанзивата водеше Игор Шевченко, а най-близо до него действаха Игор Горбатенко, Сергей Ткачов и Еванс Кангва. В предходните си три мача отборът от Тула инкасира единствено един гол и това беше мотив за оптимизъм преди визитата в Санкт Петербург.
Срещата стартира с минута безмълвие в памет на умрелия състезателен шеф на Зенит Константин Сарсания. Първите минути бяха равностойни, само че последователно Зенит взе самодейността и Друиси пропусна положително състояние с глава. Като цяло обаче отбраната на Арсенал играеше доста умерено и домакините се затрудняваха да излизат на чисти позиции. В 34-ата минута Кирил Комбаров опита отдалечен изстрел, който излезе в навън. Това бе една от дребното офанзиви на гостите до почивката, само че те бяха удовлетворени от развиването на дуела и се стараеха да не позволяват неточности в отбранителен проект.

Зенит нанесе първия си удар в очертанията на вратата чак в 40-ата минута посредством Александър Ерохин, само че Владимир Габулов мазета.
На почивката Манчини смени Олег Шатов с Артьом Дзюба. В началото на второто полувреме Бранислав Иванович засече центриране от фаул и прати топката във вратата на Арсенал, само че от състояние на засада и голът беше анулиран. В 55-ата минута меко центриране на Игор Смолников стигна до Дриуси. Ударът на аржентинеца бе неакуратен. Малко по-късно Габулов се оправи с изстрел по земята на Кокорин.

Контрите на Арсенал бяха редки, само че не и безвредни. В 65-ата минута Кангва се откъсна, само че в последния миг Миха Мевля съумя да го блокира. След това и гол на Дзюба не беше зачетен, още веднъж поради засада.
Увлечени в офанзиви, питерци започнаха да оставят прекомерно доста свободни пространства в половината си. В 73-ата минута Ткачов напредна отдясно и центрира към Кангва, който изпревари Андрей Луньов и откри резултата с първия си гол в Премиер лигата.

Eстествено, натискът на Зенит не закъсня, само че той бе бурен и отбраната на Арсенал съумя да се оправи с поредицата центрирания към исполина Дзюба. Единствената рискова обстановка пред вратата на Габулов сътвори Леандро Паредес в 89-ата минута, само че опитният пазач реагира съответно и улови топката.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Премиер Лига 13 кръг, неделя 15 октомври  Зенит 0:1краен резулат  Арсенал (Тула)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР