Фъстъците имат нисък гликемичен индекс - само 13, което ги

...
Фъстъците имат нисък гликемичен индекс - само 13, което ги
Коментари Харесай

Фъстъци срещу диабет

Фъстъците имат невисок гликемичен показател - единствено 13, което ги прави подобаваща храна за диета при хора, страдащи от диабет.

Продуктите, известни с ниския си гликемичен показател, не провокират скок на кръвната захар, което оказва помощ на диабетично болните да поддържат нейните естествени стойности. Фъстъците имат огромно многообразие от потребни субстанции за организма.

На хората с диабет им се постанова да не пропущат първото хранене, с цел да запазят равнището на кръвната захар устойчиво, само че изборът на закуска е от решаващо значение. Фъстъците са положително " попадение " за диабетиците, изключително като биват съпоставени с артикули, имащи по-висока стойност в гликемичния показател.

Едно отчасти изследване, оповестено в издание от 2009-та на " Скандинавски вестник по клинични и лабораторни проучвания ", демонстрира, че включването на фъстъци в диетата не води до скок в равнището на инсулина или до повишаване на тежестта, както подобен резултат провокира похапването на сладки произведения.

Американската диабетна асоциация обаче предлага да се реализира прецизен надзор при потреблението на прекалено количество фъстъци.

 Фъстъчено масло

Тя също по този начин отбелязва на страницата на формалния си уеб страница, че хората, страдащи от диабет, са изложени на доста по-висок риск от развиването и усложняването на сърдечно-съдови болести в съпоставяне със здравите американци.

Консумирането на фъстъци може да помогне тази заплаха да се смекчи и избегне. Изследване, включено в броя за септември 2008-ма на " Журнал на храненето ", е проследило живота на доброволци с диагностициран диабет вид 2.

Резултатите от него откриват, че тези участници в изследването, които имали по-ниско след хранене гликемично равнище, похапвали вкусните ядки, намазани на самун, под формата на сандвич с фъстъчено масло. Изследователите показват, че фъстъците повлияли благотворно и имали възстановителен резултат при сърдечно-съдовите болести.

Фъстъците са богати на фитоалексини. Те съставляват чудодейни съединения, които имат антиоксидантни и антимикробни свойства.

 Сурови фъстъци

Фитоалексините са мощно въоръжение в битката и преодоляването на естествените стойности на захарта при страдащи от диабет. Наличните доказателства на това изказване намираме в изданието на списание " Фармакология " от 2006- та. То дава информация за извършено изследване по отношение на вероятното усъвършенстване при невропатия, породена от развиването на диабет при лабораторни отглеждани гризачи.

Било открито, че положението на плъховете се подобрило при консумация на повече фитоалексини. Тези съединения също по този начин могат да защитят бъбреците при диабетично заболели мишки.

Консумирайки единствено 30 грама фъстъци, можем да снабдим организма си с 1.9 мг витамин E, който оказва благотворна изгода на хората, изложени на риск от развиването на диабет.

Изследване, оповестено през септември 2004-та в издание на " Грижа за диабета ", проследило 80 участници с наднормено тегло в границите на интервал от шест месеца. След това било открито, че всички имали закъснение на появяването на диабет вид 2 при потреблението на витамин Е всеки ден.

Добавянето на фъстъци към здравословната диета ще ни помогне да получим букет от потребни субстанции и може да се окаже ползотворно при предварителната защита на диабет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР