Фалшив профил е бил създаден в социалните мрежи на кмета

...
Фалшив профил е бил създаден в социалните мрежи на кмета
Коментари Харесай

Кмет върти игра с големи награди. Вижте новата фейсбук измама

Фалшив профил е бил основан в обществените мрежи на кмета на Бургас Димитър Николов. Използвани са постове от формалната страница на градоначалника, оповестява Нова телевизия.

„ Постовете, които са употребявани от подправения профил, са от Никулден. Те имат доста утвърждения, защото бургазлии ги наблюдават. Вероятно това е била концепцията, да се откри профил с десетки хиляди почитатели, с цел да буди по-лесно доверие ”, изясни Весела Йорданова от общината в Бургас.

Притеснителното е, че от подправения профил на Николов се приканва за присъединяване в коледна игра с награди. Изискват се и персонални данни.

„ Обадиха се хора и споделиха, че от този профил има изпратени и персонални известия. На две места имаше постове от негово име, в които се приканва за присъединяване в тази игра и се изисква номер на дебитна карта ”, добави Йорданова.

От управлението на общината към този момент са уведомили отдел „ Киберпрестъпления ” към ГДБОП. Власите в Бургас припомнят, че такава игра няма и приканват жителите да бъдат бдителни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР