Фалит на британския туроператор Томас Кук създаде транспортен хаос по

...
Фалит на британския туроператор Томас Кук създаде транспортен хаос по
Коментари Харесай

Транспортен хаос по света след фалита на британския туроператор "Томас Кук"

Фалит на английския туроператор " Томас Кук " сътвори транспортен безпорядък по света. Над 600 000 туристи търсят способи да се приберат или да спасят почивките си.

Преговорите за намиране на 250 милиона $ за избавяне на английския туроператор се провалиха. Рано тази заран компанията със 180-годишна история разгласи банкрут.

" Томас Кук " приключи активността си и решението влезе в действие неотложно.
Британският туроператор " Томас Кук " приключва активността си Над 600 хиляди клиенти на компанията са наранени от банкрута
Този ход на туроператора провокира най-мащабната интервенция по репатриране на английски жители в спокойно време – повече от 150 000 британци търсят метод да се приберат на Острова.

Изпълнителният шеф на компанията се извини на милионите клиенти по света и на хилядите чиновници за създалата се спешна обстановка.

У нас наранени от банкрута на най-стария английски туроператор са 2500 туристи – множеството от тях на " Слънчев бряг ", а по-малко на " Златни пясъци ".

Компанията прави и сред 30% и 50% от самолетните полети в летния сезон и води 450 хиляди посетители в страната ни всяка година. Затова туристическият отрасъл е съществено обезпокоен.
Ангелкова: Туристите, резервирали отмора посредством „ Томас Кук ”, ще бъдат върнати по домовете си Това ще стане за сметка на английския орган по гражданско въздухоплаване посредством техния гаранционен фонд „ АТОЛ ”, заяви министърът на туризма
Двата полета на английския туроператор на летището в Бургас през днешния ден бяха анулирани.

Представителят на компанията увери, че всички пасажери ще бъдат извозени, въпреки и със забавяне.

" Ще се извършват от друга самолетна компания. „ Титан Аъруейз” поема полетите на „ Томас Кук” за транспортиране. До края на полетната стратегия са не повече от 2300 индивида ", съобщи Симона Тевия - представител на „ Томас Кук”.
Борис Джонсън даде обещание превоз на всички британци, наранени от банкрута на " Томас Кук " Очаква се историческо транспортиране на жители в родината
Неприятно сюрпризирани останаха някои от хотелиерите в Слънчев бряг, които работят главно с английския туроператор. В един от хотелите пресмятат загубите на 1,5 милиона евро.

" Загубите са големи. На нас ни дължат доста пари, доста, милиони… Последната вноска, която беше на 25 август, не беше изплатена цялата по гаранцията, беше изплатена една дребна част и обещанията бяха, че на 1 октомври ще си получим останалата сума ", изясни хотелиерът Ростислава Димитрова.

Почивката на туристите няма да бъде прекъсната, само че под въпрос са спомагателните услуги, за които са платили.

" Може да е вечеря, може да е екскурзия до Созопол или до Варна, може да е лодка, може да е аквапарк… Ние сме в договаряния с тях те да продължат да си извършват услугите ", съобщи туроператорът Христо Гълбачев, представител на " Томас Кук " за България.
Експерт: Фалитът на " Томас Кук " ще се отрази и на българския туризъм Туроператорът има обилни отговорности към родни хотелиери, съобщи Румен Драганов
„ Със сигурност този банкрут ще докара до съществени проблеми със сезон зимен и летен през тази година. Тепърва ще идват диалозите и за дъщерните компании на „ Томас Кук” в Германия, Полша и други”, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Утре в министерството ще има незабавна среща с сектора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР