ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Рано е да мятаме камъни

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Гледам от сутринта Косьо Мишев събира много завист във ФБ (на новобългарски – хейт), откакто написа, че новата председателка на Народното събрание е специалист, а е редно на този пост да има политическа фигура.

Това разяснява във " Facebook " Георги Даскалов.

Аз съм от тези, които не одобряват всичко, което се случва сега, възторжено, заради което съм умишлен за гербер и мисирка. Разбирам и основанията на Косьо и частично ги споделям. Госпожа Митева-Рупчева 20 години е към писането на закони, дори може да се каже, че в огромната си част българското законодателство – в разнообразни сформира на Народното събрание – е писано персонално от нея. А не са малко българите, в това число и експерти, които считат, че много от законите ни са калпави.

Но. Смятам, че на новите хора и партии, влезнали в Събранието, би трябвало да се даде късмет и да се правят оценка съгласно делата.

Навремето, когато се направи държавното управление на Димитър Попов, Гарелов предложения Иван Кръстев в „ Панорама “ да го разяснява. (Таман бяхме приключили Университета, с Иван сме състуденти). И Иван описа анекдот за военното състояние в Полша.

Стоят си двама бойци на пост, 10 минути преди началото на полицейския час и гледат някакъв юноша тича, та се къса. Единият боец подвига пушката и го прострелва. Защо го умъртви, пита другият, има 10 минути още. – А, познавам го. Живее на половин час отсам, няма по какъв начин да се прибере за 10 минути.

Иван искаше да каже, че всички знаят, че държавното управление на Димитър Попов няма огромни шансове, само че не трябва затова да стреляме по него още първоначално.

Така е и със сегашните нови. Да ги преценяме по делата им. Дали ще се оправят по-добре от предходните с ковид. Дали ще си напишат домашното за пред Брюксел, та България да си вземе контрактуваните пари.

Дали ще имат повече кураж да се оправят с корупцията. Дали ще могат да поддържат най-малко настоящия ритъм на повишаване на приходите. Дали ще имат волята да удържат досегашния външнополитически курс при все по-влошаващи се условия.

И по този начин нататък, Има Такъв Народ.

Иначе и аз се веселя, че в Народното събрание и политиката влизат нови лица, само че желая да припомня, че и през 2001 с царя влязоха нови, а по-късно разочарованието беше чудовищно и стигнахме да апатията и омерзението от политиката.
Но постоянно има вяра.

Конкретно и за сегашната обстановка – имам терзания, че съюз, учреден на ненавист и блян към почистване на персонални сметки, по формулировка не може да създаде нещо положително.

И че главният стожер на новата политическа структура е президентът Радев. На него аз персонално – по редица аргументи – нямам никакво доверие. Знам, че и мнозина други са като мен.

Но да дадем време.
Рано е да мятаме камъните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР