Facebook е крадял личните данни на своите потребители дори и

...
Facebook е крадял личните данни на своите потребители дори и
Коментари Харесай

Facebook краде лични данни чрез игрите, твърди бивш мениджър в компанията

Facebook е крадял персоналните данни на своите консуматори даже и посредством игрите, твърди някогашният управител на компанията Санди Паракилас, добавяйки, че профилите в обществената мрежа съставляват " артикули, които всекидневно се продават ".
Паракилас е работил във Фейсбук от 2011 до 2012 година Той е отговарял за спазването на разпоредбите за отбрана на данните потребителите. В изявление за The Washington Post експертът споделя, че по това време не се е безпокоял чак толкоз доста за отбраната на персоналните данни, само че аферата с Cambridge Analytica го е подканила да приказва по случая, съобщи БГНЕС.
Според него, данни за клиентите са " крадени " и посредством огромния брой известни игри на Фейсбук, в това число „ Кенди краш “ и „ Фармвил “.
Паракилас разкрива, че всякога, когато консуматор одобри приложение посредством Фейсбук, се появява " прозорец ", в който се желае позволение за достъп до данните му. Става дума за данни, които са обществени на всеки профил, като име и фамилия, фотоси, лайкове и така нататък, само че приложението получавала и достъп до информация, които потребителят съхранява като загадка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР