Фабио Куартараро завърши петъчните тренировки пред втория старт за сезон

...
Фабио Куартараро завърши петъчните тренировки пред втория старт за сезон
Коментари Харесай

Куартараро не може да си обясни защо е толкова бавен в Аржентина

Фабио Куартараро приключи петъчните тренировки пред втория старт за сезон 2023 в MotoGP, Гран При на Аржентина, на 14-та позиция и ще би трябвало да премине през първата фаза на квалификацията по-късно през днешния ден.

Пред медиите международният първенец за 2021 година изясни, че той и тимът му нямат пояснение за какво френският играч изпитва такива проблеми с държанието на своя мотор в Аржентина. Той също по този начин добави, че чувството, което получава от машината си не е толкоз неприятно, което допълните усложнява нещата за него и отбора му.

„ Не знаем какво се случи. Това е огромният проблем, тъй като денят беше доста слаб. Лошото е, че чувството не е толкоз неприятно, само че със задна гума, която се пързаля, няма по какъв начин да подкрепям скоростта в завоите. Чувствам се прекомерно имобилен върху мотора, не е обикновено. Трябва да разберем за какво “, съобщи международният първенец за 2021.

Той също по този начин показа, че и спортното движение на Ямаха не наподобява положително на „ Термас де Рио Ондо “. Традиционно точно скоростта в дългите серии е една от по-силните страни на М1.

„ Обикновено темпото ни е положителни. Но през днешния ден, като се изключи първата серия във втората подготовка, то беше неприятно. Като цяло през днешния ден ни липсваше скорост. Това е огромният проблем. Днес беше доста по-зле, в сравнение с в Португалия. Там квалификацията не се получи, само че темпото в надпреварата беше положително. Темпото ни в Португалия щеше да ни разреши да се борим за топ 5, в случай че не бяха слабите стартове.

„ Очаквах да сме по-добри на тази писта. Миналата година в загрявката ние държахме доста положително движение. Днес не съумях да сляза под 1:39, а предходната година правех това с гуми на 18 обиколки без никакъв проблем. Не разбирам за какво в този момент сме толкоз мудни “, изясни Куартараро.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР