Европрокуратурата и МВР са нахлули в ТЕЦ-овете на територията на

...
Европрокуратурата и МВР са нахлули в ТЕЦ-овете на територията на
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ! Ето ги тайните връзки на европрокурорката Теодора Георгиева, която по донос на Кирил Петков удря ТЕЦ-овете ни


Европрокуратурата и Министерство на вътрешните работи са нахлули в ТЕЦ-овете на територията на България. Това разкри по-рано през днешния ден организация ПИК. Акцията е по донос на някогашния министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

 

Действията на полицейските органи са повече от изненадващи, тъй като всички ТЕЦ-ове разполагат със сероочистващи съоръжения, а активността им се управлява от специфична лицензирана от Брюксел лаборатория, както и от Министерство на околната среда и водите. По неофициална информация, ековедомството изобщо не е било осведомено за дейностите на Министерство на вътрешните работи.

 



Акциите в ТЕЦ-овете са по искане на Европейската прокуратура и по-конкретно на шефа на българските европрокурори Теодора Георгиева.

Около името на Георгиева се зашумя по време на противозаконния арест на Бойко Борисов. Още през юни 2021 година ПИК заяви, че Георгиева е непозволено назначена на поста, откакто е класирана едвам трета на състезанието, организира от европейската прокуратура.

 

Твърди се, още че Теодора Георгиева става представител на европрокуратурата с покровителството на подсъдимите братя Бобокови.

 

Още с избирането на Георгиева за шефка на българските европрокурори се появиха подозрения към нейното назначение. Защото съгласно всички правила на извършения конкурс за прокурор от България в Европейската прокуратура Теодора Георгиева няма право да заема този пост. На извършения конкурс за длъжността в Австрия 15-членната комисия класира претендентите на България в следния ред - първа е Десислава Пиронева, втора е Светлана Шопова-Колева, трета е Теодора Георгиева.

 

Десислава Пиронева прави писмен отвод от присъединяване си в структурата, откакто получава предложение от основния прокурор Иван Гешев да стане негов заместител и приема. По всички правила на класирането на позицията на представител на българската страна в Европейската прокуратура би трябвало да се озове Светлана Шопова-Колева, която е втора.

 

На поста обаче най-ненадейно се озовава третата в класацията, родената в Русе арбитър от Административния съд Теодора Георгиева. Във вземането на решението кого да предложи за поста не взе участие българската прокуратура, а единствено държавното управление в лицето на правосъдния министър, който по това време е Данаил Кирилов.

 

Оказва се, че нейният мъж Васил Георгиев, който беше назначен от Кирил Петков за зам.-министър на външните работи, е дълготраен чиновник на подсъдимите братя Атанас и Пламен Бобокови, задържани през май 2020 година по следствието за импорт на отпадък, главно от Италия. Той ръководи в течение на 5 години компанията им " Приста ойл трейдинг ". А преди този момент над 10 години е развивал бизнеса на братята в Турция.

 

В формалната си биография Георгиев обаче не загатва това. Представянето му включва следна информация: " магистър по право и тюркология. Преподавал е в Учебния център на Главно ръководство „ Митници “. Бил комерсиално аташе в посолството на страната ни в Република Турция с сан първи секретар. Изпълнителен шеф е на огромна интернационална компания за Република Турция и Северна Македония ". Което значи, че е обслужвал Бобокови, бидейки на държавна работа.

 

Името на Васил Георгиев изплува и измежду депутатите на чалгаджията Слави Трифонов в скоропостижно завършилото съществуването си 45-о Народно заседание точно от Русе, където е и Меката на братята Бобокови, основали " Приста ойл " през 1993 година Той беше претендент на Трифонов и за 46-ия парламент.

 

Странното пробутване на третата в класацията Теодора Георгиева за европрокурор от страна на България беше обект на следствие на европейската комисия LIBE, която се занимава с въпросите на вътрешния ред и правораздаването. Тогава комисията насочи запитване към българското Министерство на правораздаването за какво не втората, а третата в класацията е посочена за представител на българската страна в Европейската прокуратура отпред с Лаура Кьовеши. Официален отговор по този начин и не бе публикуван до ден-днешен.

 

Теодора Георгиева обаче ловко се покри след разкритието на организация ПИК и дълго време стоеше отвън общественото пространство. До момента, когато държавното управление на Кирил Петков, с нейно подпомагане, реши да се разправи с Бойко Борисов. Запознати напомнят, че европрокурорката беше и в дъното на непопълнената до края на 2021 година численост на делегираните прокурори на България, поради които беше оповестено, че Кьовеши е подхванала първото си посещаване в чужбина като основен прокурор на Европейски Съюз.

 

В началото на 2021 година Георгиева изпраща писмо до България, че в състезанието за този пост могат да вземат участие следователи, прокурори и съдии. Като изяснява, че заплатата им се редуцира на 50% от общоприетата, което става под нейно давление. Това значи, че българските делегирани прокурори, вместо 6 000 евро, ще получават 3 000 евро, което са единствено с към 1000 лв. повече от заплащането на един магистрат на окръжно равнище.

 

Скандалът се развихри, откакто Колегията на Европейската прокуратура отхвърли 4-ма от препоръчаните от България делегирани прокурори точно тъй като трима от тях са следователи, а един арбитър. Това бяха следователите Бисерка Стоянова, Преслава Петкова и Мая Ковачева, както и съдията от СРС Христо Крачунов. По време на чуването те са разпънати на кръст точно от Теодора Георгиева, описаха тогава пред ПИК участници в събитията. Включително и със задаването на въпроси, които целят злепоставянето им в персонален проект.

 

Какви цели преследва Георгиева, лъсна от първите й изявленията в качеството й на представител на България в Европейската прокуратура при нейното разкриване на 1 юни. Русчуклийката се изяви първо в БТВ, известна по това време като Божков ТВ, пред скандалната кореспондентка Канна Рачева, която се прочу с това, че разгласи в ефир, че ще си измисли вести за митингите в чужбина.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР