Европол съобщи за ареста на близо 300 души след провеждането

...
Европол съобщи за ареста на близо 300 души след провеждането
Коментари Харесай

Десетки арестувани в операция на Европол към клиентите на онлайн тържище на дрога

Европол заяви за ареста на близо 300 души след провеждането на интервенция SpecTor, целяща доразбиване на мрежата на онлайн тържището Monopoly Market. В хода на интервенцията управляващите са иззели сумата от €51 милиона в брой и във виртуални пари, 850 кг дрога и 117 единици огнестрелно оръжие, написа в прес-съобщението, издадено от полицейската организация. Иззетата дрога включва 258 кг амфетамини, 43 кг кокаин, 43 кг МДМА, както и над 10 кг таблетки ЛСД и екстази. В интервенцията са взели участие полицейските служби на Германия, Нидерландия, Бразилия, Полша, Франция, Англия, Съединени американски щати и Швейцария. Най-много задържани са в Съединени американски щати (153), Англия (55) и Германия (52).

Monopoly Market е даркуеб пазарище за разпространяване и продажба на дрога, което беше разрушено от полицейските органи през 2021, като те съумяха да се снабдят със листата с купувачи, част от които тази седмица бяха хванати. Притежанието на листата с купувачи и триумфа на актуалната интервенция допуска, че се чакат още арести на наркоразпространители. Съобщава се, че в хода на интервенция SpecTor са арестувани и няколко високопрофилни представители на престъпния контингент, търсени от службите.

„ Европол сформира пакети с разследващи данни, базирайки се на купищата доказателства, обезпечени ни от немските управляващи, които сполучливо разрушиха престъпната инфраструктура на пазара през 2021. Тези пакети с цели, основани посредством сравнение и разбор на събраните доказателства и данни служат за провеждането на стотици национални следствия “, изясняват Европол.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР