Eвропол публикува списък с данни за 62-ата най-издирвани престъпници в

...
Eвропол публикува списък с данни за 62-ата най-издирвани престъпници в
Коментари Харесай

Европол пусна списък с най-издирваните престъпници, сред тях - двама българи

Eвропол разгласява лист с данни за 62-ата най-издирвани нарушители в Европа. Сред тях можем да открием имената на двама българи Петър Досев и Антон Петковски.

Първият е търсен за трафик на хора, а вторият за опит за ликвидиране. Досев е наказан на седем години затвор преди да се укрие. Между октомври 2003 година и 2 февруари 2005 година в градовете Димитровград и Аахен той самичък вербува и транспортира в незаконно съдружие с различен причинител четири млади българки за полова употреба. 

Петковски има доживотна присъда. На 12 декември 2001 година в село Селище в незаконно съдружие с различен български жител той прострелва възрастен мъж. Няколко часа по-късно в покрайнините на същото село Петковски прострелва и своя приятел, евентуално за да прикрие  следите си. Също по този начин трансформира лицето си, с цел да попречи на идентифицирането му. 

Профилите на 62-ата най-издирвани нарушители в Европа бяха  заедно с апел към обществеността да помогне за издирването им. В листата попадат 61 мъже и една жена. Сред тях личат измамници, наркодилъри, обирджии и убийци.

Най-изтъкнат измежду обвинените е 41-годишният австриец Ян Марсалек, някогашен президент на немската компания за разплащания " Уайъркард ". Европол счита, че той е направил огромни търговски измами и присвоявания и други имуществени и стопански закононарушения и е в конспиративност отвън Германия.

Много от хората в листата са наказани на продължителни периоди затвор, само че са съумели да се укрият. За някои от тях се оферират огромни парични награди за информация, която да докара до залавянето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР