Европейският шампион Португалия започна по успешен начин защитата на титлата

...
Европейският шампион Португалия започна по успешен начин защитата на титлата
Коментари Харесай

Късна класика за европейския шампион Португалия

Европейският първенец Португалия стартира по сполучлив метод отбраната на купата си от 2016 година, откакто победи Унгария с 3:0 като посетител в първия си мач на Евро 2020. Пред над 50 хиляди фенове на стадиона в Будапеща португалците бяха съществено затруднени от добре проведената игра на домакините, само че съумяха да стигнат до успеха, с помощта на три късни гола.

През първото полувреме " мореплавателите " преобладаваха, само че мъчно стигаха до чисти голови състояние, като най-чистото положения се откри пред капитана на Португалия Кристиано Роналдо, който изненадващо не уцели вратата от няколко метра. След почивката унгарците изравниха играта и на собствен ред погледнаха по-смело в офанзива, като стигнаха до гол в 80-та минута посредством резервата Шаболш Шон, само че попадението бе анулирано поради засада. Възпитаниците на Фернандо Сантош нанесоха своя удар в 84-та минута, когато изстрел на Рафа Герейро се отклони от бранител на унгарците и попадна във вратата на Петер Гулаши. Този гол пречупи духа на маджарите и две минути по-късно те изоставаха с 0:2 след гол на Роналдо от дузпа, отсъдена за нарушаване на Вили Орбан против Рафа Силва. В спомагателното време Роналдо оформи крайното 3:0 след асистенция на Рафа Силва.

По този метод Роналдо през днешния ден се трансформира в първия футболист в историята, взел участие на пет европейски шампионати, вкарал гол на пет европейски шампионати, както и голмайстор номер едно в историята на европейските шампионати с 11 гола, два повече от досегашния рекордьор Мишел Платини. 

В следващия си мач Португалия се изправя против Германия в Мюнхен в събота от 19:00 часа българско време. За Унгария следва конфликт със международния първенец Франция отново в събота от 16:00 часа в Будапеща.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР