Европейският съюз съобщи късно снощи, че Великобритания е поискала тримесечно

...
Европейският съюз съобщи късно снощи, че Великобритания е поискала тримесечно
Коментари Харесай

Великобритания е поискала от ЕС отлагане във войната на наденичките

Европейският съюз заяви късно нощес, че Англия е поискала тримесечно отсрочване на въвеждането на някои търговски инспекции след Брекзит, които са източник на напрежение сред двете страни и на неустойчивост за Северна Ирландия, заяви Асошиейтед прес.

Европейската комисия уточни, че Лондон е изискал отсрочване до 30 септември на разпоредбите, забраняващи превоза на охладено месо и артикули като наденички от Англия, Шотландия и Уелс в Северна Ирландия. Регулацията трябваше да влезе в действие в края на юни.

Европейски Съюз съобщи, че ще направи оценка на молбата. В изказване заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович уточни, че ще опита допустимо най-скоро да се срещне с английския договарящ Дейвид Фрост, с цел да разиска настояването в детайлности.

Англия и Европейски Съюз водят спор към използването на съглашението за комерсиалните им връзки след Брекзит за Северна Ирландия - единствената част от Обединеното кралство, която има граница с блока.

Споразумението за Брекзит планува да бъдат открити митнически и гранични инспекции за някои артикули, превозени сред Северна Ирландия и останалата част на Англия. Разпоредбите имат за цел да запазят отворена границата на остров Ирландия - основен детайл от мирния развой за Северна Ирландия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР