Европейският съюз призова силите за сигурност във Венецуела да допуснат

...
Европейският съюз призова силите за сигурност във Венецуела да допуснат
Коментари Харесай

ЕС зове Венецуела да приеме хуманитарната помощ

Европейският съюз прикани силите за сигурност във Венецуела да позволен филантропичната помощ в страната, оповестиха от Министерството на външните работи според оповестената през днешния ден декларация на Върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини. Декларацията е подкрепена от всички страни членки на Съюза, в това число България.

В мнението се показва, че отводът на режима да признае изключителната филантропична обстановка води до ескалация на напрежението, като в граничните региони има известия за протести, принуждение и възходящ брой жертви.

В документа се акцентира, че единственото решение на рецесията в страната е политическо.

От Европейския съюз още веднъж приканват демокрацията във Венецуела да бъде възобновена посредством почтени президентски избори, които Съюзът е подготвен да поддържа посредством Международната контактна група.

В документа се припомня и че Европейски Съюз към този момент е отделил повече от 60 млн. евро за филантропична помощ и помощ за развиване и е решен да помогне на хората в потребност във Венецуела.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР